Hoppa till sidans innehåll

Högskolor och universitet


För Svenska Skidförbundet är det viktigt att på olika sätt medverka till att skapa förutsättningar för de skidåkare som vill kombinera högskole- och universitetsstudier med sin elitsatsning.

För samtliga idrotter inom Riksidrottsförbundet finns möjlighet att ansöka om Elitidrottsavtal på Riksidrottsuniversiteten (RIU) och de elitidrottsvänliga lärosätena (EVL). Detta innebär att du får hjälp med att lägga upp studierna utifrån din elitsatsning. Avtalet innebär inget upplägg med tränare och träningsgrupp, som det gör i våra elitmiljöer.

Längdskidor

Ansökningsperiod 1 mars–25 mars
Anmälningsformulär

Vi samverkar i dag med följande skolor:
Högskolan Dalarna
Umeå Universitet
Mittuniversitetet i Östersund 

Elitmiljö bedrivs på tre orter i samarbete med en högskola eller universitet i  Falun, Östersund eller Umeå. I Östersund och Umeå finns ett krav att studera minst 25 procent/läsår.

I Falun har de flesta aktiva valt att studera, detta är dock inget krav. Där är Dalarnas Idrottsförbund huvudman.

Du får besked i månadsskiftet mars–april om du uppfyller de idrottsliga kraven och antas till någon av elitmiljöerna.

LÄS MER: Elitidrottsavtal 

Alpint

Ansökningsperiod 16 mars–15 april

Vill du kombinera studier och alpin satsning finns denna möjlighet i Åre (MIUN) och Stockholm (Team Klarna). Du skickar in din ansökan till Klarna Ski Team och Team Bauhaus/Åre  Skiduniversitet genom följande länk: Länk till ansökan

Ansökan till studier görs via följande länk: www.antagning.se

Info Klarna Ski Team
För att bli antagen till Klarna Ski Team ska du studera minst 50% (dvs. 30 hp/ år) på antingen Gymnastik- och Idrottshögskolan (GIH) eller Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) i Stockholm.

Mer info om GIH och KTH hittar du här
KTH www.kth.se
GIH 
www.gih.se

Du ansvarar själv för att kontakta det universitetet du tänkt studera på för studieupplägg samt att söka till Riksidrottsuniversitetet. Vid frågor, kontakta ansvarig på det institut du avsett läsa på. Antagningen till studier för HT20 stänger den 15:e April 2020.

Kontakt och info GIH
Vid frågor och info gällande studier mot GIH och RIU ber vi dig kontakta RIU ansvarig eller ansvarig utbildningsledare för det program du avser att gå. Info om RIU & GIH samt kontaktuppgifter hittar du på följande länk: Länk

Kontakt och info KTH
Vid frågor och info gällande studier mot KTH och RIU, vänligen kontakta deras DK-koordinator. Kontaktuppgifter och mer info hittar du på följande länk: Länk

Info Team Bauhaus / Åre skiduniversitet
För att bli antagen till Team Bauhaus/Åre  skiduniversitet ska du studera minst 25% (dvs. 15 hp/år ) på Mittuniveristetet (MIUN) i Östersund.

Mer info om MIUN hittar du här: www.miun.se

Om du har frågor kring studier och elitidrott på MIUN, vilka utbildningar som är möjliga att kombinera med idrott eller frågor om RIU rekommenderar vi att du tar kontakt med DK-vägledare This is a mailto link. Mer information gällande RIU på MIUN hittar du på följande länk: https://www.miun.se/utbildning/safunkardet/Studier-och-elitidrott/

Du ansvarar själv för att kontakta det universitetet du tänkt studera på för studieupplägg samt att söka till Riksidrottsuniversitetet. Vid frågor, kontakta ansvarig på det institut du avsett läsa på. Antagningen till studier för HT20 stänger den 15:e April 2020.

Klicka på följande länk för mer info om antagningsprocessen och skiduniversiteten: Länk


Har du frågor?
Kontaktpersoner högskolor/universitet
Kontaktpersoner Svenska Skidförbundet

Uppdaterad: 27 FEB 2020 14:02
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info