Hoppa till sidans innehåll

Svensk Alpin Tränarutbildning - SATU II Tärnaby


Svensk alpin tränarutbildning - SATU II är från och med i år omstrukturerad med innehåll från Utvecklingstrappan. Samtliga SATU, med undantag från Unga Ledare, är det endast en fysisk träff. Träffen finns på en skidort där det också finns gymnastiksal. SATU II har en åldersgräns på 18 år.

Förkunskaper för SATU II: Genomförd och godkänd SATU I.

Kursen inleds under hösten med webutbildning individuellt och håller på under ett år med praktik i kursdeltagarens verksamma klubb. När vi träffas har vi gemensam praktik både på barmark inomhus och på skidor.

I kursavgiften ingår också lunch och middag då kursdagarna är mellan 08:00-20:00.

Vill man bo tillsammans med andra kursdeltagare anmäler man sitt boende med frukost i samband med kursanmälan, alternativt enkelrum, och betalar det själv på kursorten, detta är utöver kursavgiften. Ankomst till boendet är kvällen före kursträffen. Önskar man annat boende bokar man och betalar det själv. 

Liftkort ingår ej i kursavgiften och det anmäler man om behov finns, i samband med kursanmälan.


KURSPLAN 2019

SVENSK ALPIN TRÄNARUTBILDNING II

 

Beskrivning:

SATU II syftar till att skapa en fördjupad förståelse för miljön kring den aktive samt de faktorer som är relevanta för hälsa, rörelseglädje och prestation inom alpin skidåkning. Samt att ge tränaren fler verktyg till att hjälpa den aktiva att utvecklas utifrån den hens egna förutsättningar och mål. SATU II befinner sig i huvudsak i stammens struktur för att ge en ökad förståelse på hur mognad, kompetens och mål påverkar utförsåkarens förmåga att utvecklas.

Förkunskaper: Genomförd och godkänd SATU I

Kurs: 

  • Nätbaserade utbildningen                               2 dagar
  • Praktisk utbildning                                          4 dagar
  • Praktik i klubbverksamhet                            1 år

Kursinnehåll

-          Idrottens värdegrund

-          Idrottens ledarskap

-          Idrottens träningslära

-          Utförsåkningens teknik och metodik

Kursens progression

Nätbaserad utbildning: Kursen startar med teoretisk utbildning på hemsidan bestående av videor, inläsningsmaterial och en teoretisk examination.

Praktisk utbildning: Består av praktisk applicering och aktivt deltagande av teoretisk kunskap från utvecklingsdokumentet och egna erfarenheter. För att visa på en träningsprogression på snö och barmark anpassad utifrån den enskilda individens mognad, kompetens och mål.

Praktik i klubbverksamhet: Tillämpning, utvärdering och optimering av den egna klubbverksamheten utifrån kunskaper erhållen från utbildningen. Analys och rapportering av åtgärdernas effekt, effektivitet och påverkan på den lokala talangutvecklingsmiljön

Kursmaterial: www.alpineski.se

 


 

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info