Gå till innehåll

Värmlands Skidförbund

Värmlands Skidförbund

Snow Team Värmland

En bild

... ett lokalt utvecklingsforum för unga skidåkare.

Tanken är att i första hand få till ett gemensamt forum/organ som aktivt kan jobba med och för utveckling på ett lokalt plan avseende på träningsmetodikfrågor, kost/näring etc. Helt enkelt försöka stötta och fokusera på delar som berör hela träningsprocessen. Forumet kommer att vara riktat mot våra duktiga 13 – 16 åringar (högstadiet) vi har i länet. Varför just den här ålderskategorin kan man undra? Svaret på den frågan är väl troligtvis multipel, men en del av svaret på frågan hänvisar tydligt till att det brukar vara just i dessa åldrar både tävling och träning "spetsas till". Behovet av stöttning i spörsmål som berör själva idrottandet är garanterat ökat under dessa åldrar, och inte minst händer det en hel del annat också under denna del av livet.

För vilka?

"S T V" Snow Team Värmland kommer att var helt öppet för alla skidungdomar. Tanken är att det skall vara så till den milda grad öppet att man också skall kunna ta med en kompis som kanske har intresse för skidåkning...man vet aldrig var det döljer sig underbara talanger, och en idrottskarriär behöver självklart inte starta från barnaåren. Inte sällan är det positivt om man får en aningen senare kontakt och introduktion i en idrott med ex. höga fysiska krav.

Tester

Det kommer att finnas med ett paket av fystester med syfte att användas som ett pedagogiskt instrument, för att på ett vettigt sätt komma vidare i träningsmetodikfrågor. Kunskap och förståelse föder ofta motivation.

Nöje

Det skall vara kul att åka till en STV-träff, och man skall känna sig ännu mer motiverat och taggad när man åker därifrån! Nöjesdelen kan bestå i gemensamma lekar, gruppuppgifter och dyligt...och, inte minst att blandas med andra snöidrottare bör ju vara stimulerande.

För Snow Team Värmland

Janne Bengtsson

Senast uppdaterad
2023-01-18
Publicerad
2022-12-05
Skribent
Ida Karlsson

Huvudsponsor