Gå till innehåll

Västerbottens Skidförbund

Västerbottens Skidförbund
Laget 2022

Folksam Cup 15-16 år

Kickoff för ungdomscuperna är genomförd- ta del av informationen här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I Folksam Cup koras årligen Sveriges bästa distrikt i ålderskategorin 15-16 år. Tävlingen är uppdelaad i två steg; en kvalificering i respektive distrikt och en riksfinal.

Folksam Cup 2024 går i Järpen, 2-4 mars och arrageras av Järpens Skidklubb och Duveds IF. Tävlingarna avgörs i fristil. Läs mer på den officiella hemsidan för Folksam Cup Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kvalificering till Folksam Cup 2024

  • För att uppfylla kvalificeringskraven för att få åka på riksfinal och representera Västerbotten, ska den aktive ha åkt minst 2 ditrikstävlingar fram till en vecka innan sista anmälningsdatum.

  • Skulle det bli en snöfattig vinter och flera distrikstävlingar ställs in, kan tävlingar i närdistriktet räknas in. Detta meddelas vid tillfälle om det blir aktuellt.

  • Nytt för 2024: Snöläger i Skellefteå kommer att ingå i kvalificeringen. Detta innebär att om man har deltagit på lägret så räknas det som en tävling. Detta innebär inte att man måste delta på lägret för att bli kvalificerad!
    T.ex: man kan åka en distriktstävling och vara med på snölägret, eller bara åka två distriktstävlingar för att bli kvalificerad. Men såklart ska vi åka så många distriktstävlingar som möjligt för att få en bra förberdelse inför riksfinalen, samt att få träffa kompisarna.

Anmälan till Folksam cup 2024

Alla som är kvalificerad och vill åka riksfinal ska först göra en intresseanmälan och sedan en slutgiltig anmälan. Detta görs via länkar som läggs upp av den som är ansvarig för Ski Team Ungdomscup. Intresseanmälan brukar göras i december och den är ej bindande. Intresseanmälan är främst till för att arrangörerna ska få en fingervisning på antal deltagare. Intresseanmälan görs individuellt och ej klubbvis. Den slutgiltiga anmälan är bindande och skall göras oavsett om man har gjort en intresseanmälan eller inte. Även här ska den göras individuellt och ej klubbvis.

Länk till intresseanmälan hittar ni här
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdIDJC5Vz15z4JnsiE7lK5O1gedFrfHRv9ADzLtIK4RIxSeiw/viewform Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Länk till slutgiltig anmälan kommer senare.

LEDARE:
Föräldrar som kan ställa upp och följa med som ledare eller vallare ska maila intresset till Anna. Mailadress hittar ni via länken här nedan.

Vid frågor gällande kvalificering eller ungdomscupen kontaktar
Anna K Maliwan Sandberg eller Veronica Lundquist i längdkommitén


Senast uppdaterad
2023-11-08
Publicerad
2022-12-05
Skribent
Anna K Maliwan Sandberg
Kontaktperson
Anna K Maliwan Sandberg

Huvudsponsor