Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Aktuellt SSF


Det var en tajt kamp men i slutändan visade Sandra Näslund den storform hon hade förra säsongen. På torsdagen tog hon 29e världsucpsegern och tangerar därmed Fanny Smiths rekord.
 
Med bara tre veckor kvar till 2023 är det dags för herrarnas slalompremiär i världscupen. Konkurrensen på herrsidan är stenhård och på start hittar vi två svenska namn: Kristoffer Jakobsen och William Hansson.
 
Ford Smart Energy Cup och BAUHAUS Cup ska avgöras på vintriga Idre Fjäll. En trio arrangörsklubbar har under många år svetsas samman och står nu redo att ta emot Skidsverige.
 
Svenska Skidförbundets huvudsponsor Svenska Spel bidrar med 10 000 kronor i Hejapris till ”dagens åkare” i säsongens Ford Smart Energy Cup.
 
Säsongens tävlingsregler är klara.
 
I helgen är det dubbla puckeltävlingar i Idre Fjäll och världseliten är på plats. Tolv svenska åkare kommer tävla och bland dem är Walter Wallberg som gör sin säsongspremiär.
 
Edsåsdalens SLK arrangerar Svenska mästerskap i störtlopp och SuperG för juniorer och seniorer i Duved 7-8 februari 2023.
 
När bör andningsmask användas och vad har det för effekt? Här kan ni läsa rekommendationer kring användning av andningsmask för längdskidåkare från 15 år och uppåt.
 
När Göteborgs Skidförbund för andra året genomförde ”Kompisstafetten”, en säsongskickoff i distriktet för barn och ungdomar kunde de glädjande nog se en ökning av deltagare från förra året.
 
Lillehammer bjöd på fart, fina resultat och dramatik. Nu är det åter igen dags att ladda inför världscuptävlingar i Norge – men i Beitostölen denna gång. Här är landslagstruppen som kommer att representera Sverige under helgens tävlingar.
 
Säsongen har startat på ett lysande sätt för Ski Team Sweden Alpine med pallplatser, vinster och flera personbästa. Kommande helg väntar slalom och storslalom i Sestriere med en nio åkare stark trupp.
 
Telemarkssäsongen har dragit igång och det med stora svenska framgångar. Vile Noaksson, ÖFS, vann under helgen ungdomsklassen i tufft internationellt motstånd i österrikiska Hintertux.
 
Nominera den tränare som har betytt mest för ungdomsidrotten inom längdskidåkning och ge henne/honom chansen att få åka och uppleva en unik resa till VM i Planica.
 
Med ett brinnande intresse för sporten kliver Ramsay's Mech och Tech in som ny sponsor till Swedish Slopestyle Tour (SST) och Swedish Snowboard Series (SSS). Grundaren Kurt Ramsay är ett gott exempel på hur man med små medel kan göra stor skillnad.
 
Sveriges högsta alpina serie, Alpine Elite Tour, drar igång igen med premiär i Funäsdalen. Här hittar du allt du behöver veta om Alpine Elite Tour som säsongen 2022/2023 är en del av Vattenfalls Smart Energy Cup.
 
12
220111-Webb-puff-Flour-316-103.jpg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: info@skidor.com

Se all info