Hoppa till sidans innehåll

Aktuellt SSF


Att satsa på sin idrott när det är dags för gymnasiet innebär ofta idrottsgymnasium. Men vad händer sen? Om du fortfarande vill satsa på din idrott men ändå  plugga vidare mot en parallell karriär?
 
Massa brudar är snowboardföreningen som startade som ett Instagramkonto. Säsongen 20/21 blev Massa Brudar en förening och sedan dess har de vuxit snabbt. Nu är dem över hundra medlemmar och en vinter fylld av aktiviteter för tjejer på bräda väntar.
 
Nu erbjuder RF-SISU ett antal digitala nätverksträffar för dig som genomfört Grundutbildning för tränare.
 
Startskottet för tre veckor av skidåkning och glädje har gått. Med leken i fokus får Stockholms stads fjärdeklassare prova längdskidor på Gärdet. Med hjälp av Alla på snö-utbildade gymnasieelever får barnen möjligheten att åka skidor på lika...
 
Tävlingshelg nummer tre i Smart Energy Cup genomförs i Torsby med start på lördag. Sprint och längre lopp i klassisk stil ska avgöras. Tävlingarna följer du som vanligt live i Bonnier Local News och i Expressens kanaler.
 
Tävlingsjuryn och arrangerande SK Bore har beslutat om ändrat tävlingsprogram för Smart Energy Cup i Torsby 29-30 januari.
 
Oliver Movenius blev bäste svensk under Swedish Slopestyle Tours andra deltävling. Som bäste svensk vann han också Svenska Spels Hejapris där Oliver Movenius och hemmaklubben Riksgränsen snowboard- och skidklubb (RISK) delar på 10 000 kronor.
 
William Mathisen tar andra raka segern i Swedish Snowboard Series. För andra gången denna säsong skänker han Hejapriset till hemmaklubben Sälen IF. Novalie Engholm tog hem segern i damklassen och prispengarna delar hon med Härnösands Alpina Klubb.
 
Svenska Skidförbundet med längdverksamheten i spetsen tar nu ett stort steg och investerar tid och kompetens i ett projekt för att sprida kunskap och förbättra hälsan hos aktiva skidåkare.
 
Mot en fond med vackert vinterväder och temperaturer runt nollan i italienska Kronplatz tog Sara Hector sin andra raka storslalomvinst den här säsongen. Och Hanna Aronsson Elfman tog personbästa i form av en 22a plats.
 
I Åre/Duved arrangeras en fartvecka 8-13/2. Veckan startar med tre dagars träning och avslutas med tävling i störtlopp och SG.
 
Bara dagarna innan puckellandslagets resa till OS har huvudtränare Lasse Fahlén testats positiv för Covid-19.
 
Bara dagarna innan puckellandslagets resa till OS har huvudtränare Lasse Fahlén testats positiv för Covid-19.
 
Det är inte bara OS-tider. Den 31 januari är det dags för Sveriges snabbaste åkare att försvara de blå gula färgerna under VM i speedski. Till start kommer bland annat den regerande världsmästarinnan svenska Britta Backlund från Rättviks SLK.
 
I lördags gick Stockholms premiär av Lilla Världscupen av stapeln för åldersklasserna dam och herr 11-12 år på Lidingö. Totalt 160 åkare gjorde upp i storslalomkvalet med bra resultat och fina prestationer från alla.
 
12
Webb puff stor corona-316-103.png
220111-Webb-puff-Flour-316-103.jpg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: info@skidor.com

Se all info