Hoppa till sidans innehåll

En plan för skid-Sverige – var med och påverka!

24 MAJ 2010 14:03
Svenska Skidförbundet ska nu, tillsammans med SISU Idrottsutbildarna, arbeta fram en strategisk plan för att hjälpa verksamheten att nå uppsatta mål och beskriva vad som krävs och förväntas av förbundet.
  • Skapad: 24 MAJ 2010 14:03

– Hela skid-Sverige inbjuds nu för att komplettera bilden, kommentera vad som hittills kommit fram och på andra sätt göra sig delaktiga i kommande strategiska plan, säger förbundsdirektör Per Lehmann.

En strategigrupp bestående av representanter, förtroendevalda och anställda för de olika verksamhetsområdena, distrikten och förbundskansliet är tillsatt. Gruppen ska under perioden maj-oktober arbeta fram förslag till innehåll i de olika moment som ska bearbetas under processens gång. Förslagen ska sedan kompletteras och kommenteras av så många medlemmar som möjligt och i så många sammanhang som möjligt.

Under den första workshopen som ägde rum i april var syftet främst att samla in underlag för att kunna fortsätta arbetet. Först har intressenter plockats fram. Vilka är dessa? Svaret är allt från föräldrar till turistnäring och före detta aktiva. Gruppen har även tagit fram en drömbild, där det beskrivs vad som kännetecknar SSF:s verksamhet när den är som bäst och alla intressenter är nöjda. Här nämns bland annat sportsliga framgångar, Ren Idrott, god ekonomi, glädje harmoni och gemenskap samt mycket mer. Gruppen har också diskuterat historiken, vilka positiva beslut och händelser som har varit viktiga för SSF:s position i dag och vilka som man hellre lämnar bakom sig . Dessutom talas det om styrkor och svagheter,drömbilden möter nuvarande vision och verksamhetsinriktning, om intressenternas förväntan på SSF och vad man bör starta med, sluta med, levandehålla och utveckla. 
– Sammanställningen är ett arbetsunderlag. Här finns inga beslut fattade, inga färdiga lösningar, inga saker som inte kan eller får ifrågasättas. Ett arbetsunderlag att bygga vidare på helt enkelt. Välkommen att påverka! säger förbundsdirektör Per Lehmann.

Strategisk plan – workshop 1

Skribent: Camilla Sandy
Webb puff stor corona-316-103.png
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info