Hoppa till sidans innehåll

Möt dagens och morgondagens stjärnor vid Ski Funtastic

08 MAR 2010 10:53
OS-medaljörerna Anja Pärson och André Myhrer kommer vara på plats. Liksom världscupvinnaren/puckelstjärnan Jesper Björnlund och regerande världsmästaren i telemark Mattias Wagenius.
  • Skapad: 08 MAR 2010 10:53

Missa inte det unika tillfället att träffa våra skid- och snowboardstjärnor under Ski Funtastic i Lindvallen, Sälen 22-25 april.

Testa hur hög hastighet du kan komma upp i i speedski, utmana Per "skägget" Spett i puckelpist, lär dig åka alpin snowboard med Daniel Biveson och kolla hur du ligger till i skicross inför OS i Sotji 2014. Ski Funtastic bjuder dessutom på en av världens bästa ungdomstävlingar i alpint, Mr och Miss Lindvallen, där morgondagens alpina OS-medaljörer och världscupvinnare som Lisa Blomqvist, UHSK Umeå SK, och Dan-Axel Grahn, Östersund-Frösö SLK tävlar tillsammans med etablerade landslagsåkare.

Vid Ski Funtastic finns chansen för både turister, hängivna fans och alpinälskande barn och ungdomar att umgås med sina idoler, samla autografer och få tips på hur man blir en äkta skid- eller snowboardstjärna. I en specialdesignad testarena, Powered by Vattenfall, finns möjlighet att testa en mängd olika grenar som puckelpist, telemark, snowboard, speedski, skicross och alpint – och det tillsammans med landslagsåkarna själva.

OS i Vancouver är slut och nu avlöser världscupfinalerna för skid- och snowboardgrenarna varandra. Först ut är de alpina finalerna i Garmisch Partenkirschen, Tyskland nu i veckan 10-14 mars. Puckelpist, skicross och snowboard avslutar säsongen i Sierra Nevada och La Molina, Spanien 18-21 mars. Även telemarksåkarna kör sitt sista race i mars medan speedskisäsongen sträcker sig in i april. En fantastisk avslutning på en underbar säsong kommer, för tredje året i rad, att äga rum under Ski Funtastic i Lindvallen, Sälen 22-25 april.

Skribent: Camilla Sandy
Webb puff stor corona-316-103.png
220111-Webb-puff-Flour-316-103.jpg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info