Hoppa till sidans innehåll

NM i extremskidåkning i Riksgränsen

24 MAJ 2010 13:34
För 19:e året i rad arrangerades i veckan som var nordiska mästerskapen, NM, i extremskidåkning i Riksgränsen.
  • Skapad: 24 MAJ 2010 13:34

Vädrets makter var inte riktigt på arrangörernas sida, dimma, regn och dålig sikt gjorde att det bara var under andra dagen som det gick att åka på Norddals där tävlingarna hölls.

Tillsammans med världseliten i friåkning kunde man i år hitta både Mattias Hargin, åkare i alpina landslaget och Jesper Björnlund, till vardags åkare i puckellandslaget. För Mattias var det fjärde gången som han ställde upp och i år slutade han på en tionde plats. - Det är en skön avslutning på säsongen och man lär sig mer och mer för varje år. I år har min tjej jobbat i Engelberg så jag har kunnat åka dit mellan tävlingarna i världscupen för och åka fritt, säger Mattias Hargin.

Henrik Windstedt foto Nicklas Blom
Tillsamman här uppe har han med sig sina systrarna Christine och Janette, båda två forna alpinåkare. Janette slog till och vann damklassen med Christine på en fin tredjeplats. I och för sig för tredje året i rad, så det var en revangesugen Christine som stod på start idag när tävlingarna blev inställda för att dimma drog in.

För Jesper var det premiär med friåkningstävlingar, och han slutade totalt på en 12:e plats.
- Jag åkte inte riktigt som jag hade rekat, om jag hade gjort det hade det nog gått bättre. Det är svårt att hitta en bra linje, även om jag nog är den här som har mest skiddagar per år så gäller det att ha rutin på att hitta bra och svåra linjer, säger Jesper Björnlund.

I regel är det tre domare som dömer en friåkningstävling utifrån fem kriterier; val av linje, kontrol, flyt, teknik och agressivitet. Herrklassen vanns utav Wille Lindberg men Emanuel Hedwall som två och Philip Harlaut på tredje plats.

Foto: Nicklas Blom

Skribent: Ulrika Svensson
Webb puff stor corona-316-103.png
220111-Webb-puff-Flour-316-103.jpg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info