Hoppa till sidans innehåll

Tack Bengt Nilsson för 29 fantastiska år

02 JUL 2010 18:27
Efter 29 år på Svenska Skidförbundet kom så dagen då det var dags att avtacka en klippa inom svensk skidsport och önska honom lycka till i framtiden.
  • Skapad: 02 JUL 2010 18:27

Fredagen den 2 juli var sista arbetsdagen på kansliet i Falun för Skidförbundets administrative chef Bengt Nilsson innan han går i pension den 7 juli. På eftermiddagen bjöd Svenska Skidförbundet in till mottagning i samband med avtackningen. Representanter från hela Skidsverige var på plats och många som inte hade möjlighet att närvara skickade blommor och brev med hälsningar och tack. Det var uppenbart att Bengt är ett stort och beaktat namn i Skidsverige.

Flera personer höll tal i samband med presentöverlämning och det var stora ord! Det gick ingen förbi att Bengt har gjort ett fantastiskt arbete och att han har varit mycket viktig för utvecklingen av framförallt skidgymnasier i Sverige.
– Nu slutar läraren, inledde SSF:s förbundsdirektör, Per Lehmann, som även kallade Bengt för "mitt uppslagsverk".

Bengt1

Andra röster som hördes:

– Det är ytterst ovanligt att vi närvarar vid avtackning av personal, men detta är speciellt. Den här mannen har varit fantastisk! Du är en legend i huset.
Göran Larsson, RF.

– Tänk om de visste vad han har gjort för svensk skidsport!
Gunde Svan

– Bengt är en profil i skidgymnasier i hela Sverige.
Perra Yttergård, SSF.

– De enda vi kan gratulera idag är Bengt och hans familj. Till alla övriga i Skidsverige kan vi bara beklaga förlusten av Bengt.
Börje Hedqvist, Norrbotten

– Bengt har en arbetskapacitet och en lojalitet till arbetsgivaren som är unik.
Tomas Ringsby, f.d. förbundsdirektör för SSF

– Det är få som fattar vilket arbete Bengt har lagt ner.
Anders Edlund, Östersund

Lyckönskningar och tack kom även från många andra skidprofiler, samt från distrikt, skidförbund och skidgymnasier runt om i Sverige.

Bengt4

Det blev en eftermiddag med tårta och champagne, skratt och tårar. Rolf Hammar, f.d. Vasaloppsgeneral, spelade upp en låt medan Inger Rommedahl bjöd upp Bengt till dans. Till slut sa Bengt själv några ord där han jämförde sitt uppdrag inom svensk skidsport med ett långlopp där man ibland åker i medvind och känner sig pigg och stark, men där det ibland dyker upp motgångar och hinder som man måste ta sig igenom.
– Nu har jag tagit mig i mål och tar av mig skidor och nummerlapp, sa Bengt innan han avslutade med att gå rummet runt och göra "high five" med alla närvarande.

Tack Bengt för 29 fantastiska år och lycka till i framtiden önskar vi på Svenska Skidförbundet! 

 

Skribent: Katarina Medveczky
Webb puff stor corona-316-103.png
220111-Webb-puff-Flour-316-103.jpg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info