Hoppa till sidans innehåll

Anna Ottosson Blixth invald i SSFs styrelse

27 OKT 2014 10:00
Vid helgens förbundsmöte i Falun blev förra alpina landslagsåkaren Anna Ottosson Blixth, Östersund, invald som ledamot i Svenska Skidförbundets styrelse (SSF).
  • Skapad: 27 OKT 2014 10:00

− Jag känner mig glad och också smickrad över att få frågan om att vara med i styrelsen, det är ett viktigt uppdrag, säger Anna Ottosson Blixth.

Anna ingick under 14 år i det alpina landslaget. Detta resulterade bland annat i en OS-medalj (brons i storslalom i Cortina 2000), en VM-medalj (silver i nationstävlingen VM 2007 i Åre) och dessutom ett flertal pallplaceringar i världscupen.

Sedan Anna avslutade sin aktiva karriär har hon arbetat som marknads-och hälsostrateg inom företagshälsovård varvat med föreläsningar och kommentatorsjobb för bland annat SVT. Hon har även en fil.kand i företagsekonomi med inriktning på marknadsföring och organisationsutveckling.

Vad hoppas du kunna bidra med i Svenska Skidförbundets styrelse?

– Jag tror att jag kan bidra med många erfarenheter från mitt eget idrottande, allt från ungdomstiden till den toppnivå som jag slutligen var på. Nu när jag har ”klivit ur” elitidrottandet och efter det jobbat med eget företag och olika anställningar så har jag dessutom hunnit få ett perspektiv till den tiden och kan se på idrotten från ett annat håll, vilket jag ser som en bra tillgång.

Under förbundsmötet blev Mats Årjes omvald på två år som ordförande, dessutom omvaldes Jerker Löfgren och Jesper Rönnbäck som styrelseledamöter på fyra år.

– Jag hälsar Anna varmt välkommen som ny i styrelsen. Jag tackar även för det fortsatta förtroendet att få leda Svenska Skidförbundet i ytterligare två år. Förbundet har några riktigt spännande år framöver. Därför vill jag passa på att, för hela Svenska Skidförbundets räkning, tacka för att vi har fått förtroendet att arrangera ytterligare två världsmästerskap, denna gång nordiska VM i Falun 2015 och Alpina VM i Åre 2019. Vi ser fram emot att få välkomna Sverige och världen till två stora folkfester, säger Svenska Skidförbundets ordförande Mats Årjes.

I valberedningen avgick Pia Andersson som ersattes av Eva-Lena Frick.

Utmärkelser under Svenska Skidförbundets 90:e förbundsmöte

Årets stipendiater i fonden "Hjärtat slår för skidor"

Alpint

Olle Sundin, Djurgårdens IF AF, Stockholms SF och Filip Vennerström, Sundsvalls SLK, Medelpads SF

Freeskiing

Nils Wersén, Åre SLK, Jämtland-Härjedalens SF

Snowboard

Markus Östman, Åre Snowboardklubb, Jämtland-Härjedalens SF

Längdåkning

Adam Persson, Borås SK, Västergötlands SF och Martin Johansson, Korsnäs IF Skidor, Dalarnas SF

Skribent: Lotte Jernberg
220111-Webb-puff-Flour-316-103.jpg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info