Hoppa till sidans innehåll

Skidor vill i linje med FIS

14 OKT 2014 13:13
Under FIS-mötet i Zürich pratades det mycket om hur vi skapar glädje att utvecklas – exakt det som SSFs projekt "Skidor vill" syftar till.
  • Skapad: 14 OKT 2014 13:13

Under FIS-seminariet i Zürich i början på oktober fanns representanter från Svenska Skidförbundet på plats.
141001- SKidor vill i Zürich-800-467
Charlotta Bürger Bäckström, Jonny Larsson, Karin Sundberg, Lars Melin.

På mötet föreläste Ron Kipp, utbildningsansvarig för USAs alpina verksamhet, han talade bland annat om vikten av att se långsikt på utvecklingen av aktiva.

Ron ställde frågan: ”När ska åkaren vara som bäst och hur ska den optimala träningen se ut för våra barn och ungdomar?”.

Det vi kan konstatera att det finns stora skillnader när det gäller barns och ungdomars fysiska och psykiska utveckling. Träningsmiljöerna bör optimeras genom allsidig träning och ledarskapet måste anpassas för varje individ.

I en trygg träningsmiljö utmanas, utvecklas och lyckas barn och ungdomar.

Detta ligger helt i linje med Svenska Skidförbundet nystartade utvecklingsarbete Skidor vill. Under sommaren och hösten har arbetet fortsatt och landslag, distrikt och klubbar har under resans gång varit med och utvecklat Skidor vill.

Så här tycker några deltagare om Skidor vill

”Med riktlinjer från Skidor vill, är det lätt som ledare att skapa glädje och sammanhållning i en grupp och samtidigt ha fokus på individuell utveckling.”
Lars Melin, landslagstränare junior dam

”Mycket bra med foldern som enkel stomme och resterande del enkelt och flexibelt. Jag har inte jobbat med det formatet tidigare.”
Specialdistriktsförbund

”En speciell föreläsning där man drogs med i ämnena tack vare upplägget med gruppövningar med mera. Det gav en bra tankeställare på hur alla inom samma gren kan uppleva olika. Gav mig överlag en vidgad syn på min egen idrott, dess syften och mål.”
Aktiv, landslag

”Mycket givande och intressant. Bra diskussioner och få reda på mycket ny info. Väldigt bra att SISU var med. Skidor vill verkar vara ett mycket bra projekt för att utveckla klubben.”
Klubbtränare

”Mycket givande och intressant föreläsning. Har verkligen fått nya idéer och aspekter på utveckling.”
Ordförande klubb

”Mycket bra utbildning. Bra att varva teori med praktik. Bra att själv få gå igenom materialet innan "skarpt läge” med idrottsföreningen. ”
SISU – Konsulent

”Det har varit bra att gå igenom olika dilemman som man annars inte tänker så mycket på. Alla har fått berätta om sin resa och förhoppningsvis kan det bidra till att fler åker skidor i framtiden.”
Aktiv, landslag

”Jag hade faktiskt trott lite på förhand att det skulle bli en lång föreläsning men mycket lyssnande. Som tur var blev jag positivt överraskad. Timmarna som föreläsningen tog gick fort och var otroligt givande och även det roliga. Jag lärde mig något nytt och det genom att själv få vara med och diskutera, leka och skapa! BRA!!;)”
Aktiv, landslag

Mer om Skidor vill

Skribent: Charlotta Bürger Bäckström
220111-Webb-puff-Flour-316-103.jpg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info