Hoppa till sidans innehåll

Snögläjde i hela världen – startar VM-året i Falun

10 DEC 2014 16:22
Indien, Sydafrika och Island gör det. Liksom Danmark, Makedonien, Österrike och självklart Sverige. Totalt kommer 39 länder på över 250 olika platser i världen att fira World Snow Day söndagen den 18 januari 2015.
  • Skapad: 10 DEC 2014 16:22

– Vi vill att det här blir en dag som inspirerar till ett fortsatt intresse för vintersport som förhoppningsvis kommer hålla livet ut, säger Charlotta Bürger Bäckström, projektledare för Alla på snö vid Svenska Skidförbundet.

På flera orter i Sverige arrangeras aktiviteter under World Snow Day. Mer information kommer framöver på www.skidor.com och på www.slao.se

– I fjol hade vi en mycket lyckad dag. I hela Sverige var det 3 500 barn som kom i kontakt med snö på olika sätt och i år har vi utvecklat konceptet ytterligare, säger Charlotta Bürger Bäckström.

Söndagen den 18 januari i Källviksbacken i Falun kommer alla som vill få chansen att testa längdåkning, snowboard, alpint, skicorss. Där kommer vi även informera om allt från skidlärarutbildningar till de senaste skid- och snowboardnyheterna. Vi bjuder även på spektakulära uppvisningar på både bräda och skidor.

– Vi vill att så många som möjlighet ska få chansen att uppleva allt det roliga som förknippas med snö oavsett om man vill åka pulka, testa hopp och rail eller köra Barnens Vasalopp. Och ju mer man testar desto mer kan man bli belönad, berättar Charlotta Bürger Bäckström.

Det kommer finnas olika "check points" eller stationer på anläggningen som handlar om allemansrätt "Var rädd om din arena" som vi skapar i samarbetet med "Håll sverige rent". Besök dessa och delta i utlottningar av riktigt fina priser från bland annat SkiStar som bland annat lottar ut en vistelse under Sälen Winter Games.

– Svenska Skidförbundet och våra föreningar har en bred verksamhet när det gäller fysisk aktivitet och hälsa. Genom våra olika grenar finns stora förutsättningar för alla åldrar, från bredd till elit, att hitta aktiviteter passar dem och som bidrar till att skapa en livsstil som i sin tur kan påverka folkhälsan. Alla på snö och World Snow Day är en långsiktig investering för skid- och snowboardidrotten där vi vill att deltagarna och besökarna får med sig härliga minnen och upplevelser inför resten av vintern, och ett intresse som räcker för resten av livet, säger Charlotta Bürger Bäckström.

Fakta World Snow Day

World Snow Day är ett årligen återkommande internationellt evenemang som är en del av FIS, Internationella Skidförbundets, kampanj att ge så många som barn som möjligt chansen att uppleva glädjen med snö. Projektet syftar till att uppmuntra de nationella förbunden att främja snösporten i det egna landet. I Sverige har projektet "Alla på snö" varit igång sedan 2009. I år har kampanjen eskalerat i och med fler sponsorer, aktiviteter och orter som arrangerar "Alla på snö-dagar". Målet är att 15 000 barn under 2015 ska få möjlighet att, på olika sätt, testa att glida på snö. Läs mer på www.allapasno.nu

Skribent: SSF
220111-Webb-puff-Flour-316-103.jpg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info