Hoppa till sidans innehåll

Stärk föreningen och Skidförbundet

14 FEB 2014 08:54
Det är storleken på vårt förbund som är direkt avgörande för vårt genomslag i politiken och i media. Med andra ord avgörande för skid- och snowboardsportens framtida utveckling.
  • Skapad: 14 FEB 2014 08:54

Hör Niklas Carlsson om hur vi kan stärka Skidförbundets position i samhället.Vi är redan idag hyggligt duktiga på att visa upp vår bredd, men vi kan bli ännu bättre. Och därmed stärka hela skidsportens position i samhället.

Allt börjar med medlemsregistret i din förening. Ordning och reda i registren visar tydligt vilken bred folkrörelse skidsporten är. Samtidigt underlättar det påtagligt för er förening att få det stöd och de intäkter som ni är berättigade till. Här finns en jättemöjlighet för er som förening.

Detta kan er förening göra

För att skididrotten i framtiden skall ha en prioriterad roll i samhället, är det viktigt att ni gör insatser inom följande områden:

  • Aktivera föreningen i IdrottOnline (om det inte redan är gjort). Läs mer om hur det går till på följande sida: IdrottOnline
  • Registrera föreningens aktiva medlemmar i IdrottOnlines medlemsregister. Viktigt! Aktiv medlem = en medlem som vid minst ett tillfälle deltagit i föreningens verksamhet. Det vill säga inte bara aktiva idrottsutövare utan även ledare, funktionärer, styrelse och motionärer.
  • Ansök om LOK-stöd (statligt lokalt aktivitetsstöd) – Kom ihåg att ni genom att vara medlem i ett specialförbund, som är anslutet till Riksidrottsförbundet, kan söka bidrag till er barn- och ungdomsverksamhet.

Vi har informerat om detta tidigare men vill på detta sätt understryka att dessa delar är av yttersta vikt för vår framtida utveckling.

Vinter hälsningar

Niklas Carlsson
Förbundsdirektör

Mats Årjes
Förbundsordförande

Skribent: SSF
220111-Webb-puff-Flour-316-103.jpg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info