Hoppa till sidans innehåll

Svenska Skidförbundet – årets specialidrottsförbund!

19 DEC 2014 07:00
För hedrande andra året i följd har Svenska Skidförbundet utsetts till årets specialidrottsförbund av tidningen Sport & Affärer.
  • Skapad: 19 DEC 2014 07:00

Motiveringen lyder:

”Skidförbundet lockar genom ett gediget och långsiktigt arbete nya generationer motionärer och utövare ur vars lager senare diamanter som Charlotte Kalla och Marcus Hellner vaskas fram. Idag är intresset för skidsport större än någonsin. En proffsig biddingorganisation borgar för årliga världscuptävlingar inom längd och olika discipliner inom alpint. Falun står nästa år som värd för längdskidåkningsVM. I år blev det klart att Stockholm arrangerar sin första WC tävling år 2016 och att man tog hem alpina VM i Åre år 2019. Att ökad efterfrågan möter utbud på anläggningssidan försvåras inte av det faktum att förbundets ordförande innehar en ledande position inom skidanläggningsjätten Skistar.”

Sport & Affärers årssummering är ett relativt nyinstiftat pris. Det är tredje året som utmärkelsen delas ut och Svenska Skidförbundet har redan mottagit priset två gånger.

– Det är en stor ära att åter bli uppmärksammade för det vi gör. Inte bara för vårt arbete med att skänka snöglädje till stora som små på alla nivåer, från snölek till elit. Men även för att vi arrangerar framgångsrika tävlingar i Sverige som i sin tur inneburit att det Internationella Skidförbundet FIS har gett oss förtroendet att vara värd för tre mästerskapstävlingar inom fem år, skid-VM i Falun 2015, rullskids-VM i Sollefteå 2017 och alpina VM i Åre 2019. Jag vill passa på att välkomna er alla till folkfesten skid-VM i Falun 18 februari till 1 mars, säger Niklas Carlsson, förbundsdirektör Svenska Skidförbundet.

Förutom priset Årets specialidrottsförbund har följande utmärkelser delats ut:

Årets idrottsevenemang – SM-veckan
Årets idrottssponsor – ÅF
Årets idrottsförening – Malmö FF
Årets idrottsarena – Tele2 Arena

I juryn för årssummeringen sitter: Uno Grönkvist, Niklas Birgetz, Gustaf Berencreutz, Johan Thorén, Frans Fransson, Björn Anders Larsson, Joachim von Stedingk och Peter Rohmée.

För mer information, kontakta:
Niklas Carlsson, förbundsdirektör
Svenska Skidförbundet
E-post: This is a mailto link
Telefon: 010-708 69 02

Skribent: Lotte Jernberg
220111-Webb-puff-Flour-316-103.jpg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info