Hoppa till sidans innehåll

Alla har rätt att känna sig trygga

02 JUL 2015 12:33
Domen rörande händelsen på Järpens Skidgymnasium, där en av våra elever for illa, har trätt i laga kraft. Svenska Skidförbundet tar det som skett på största allvar och kommer agera på det inträffade och verka för att liknande incidenter inte uppstår.
  • Skapad: 02 JUL 2015 12:33

Alla har rätt att känna sig trygga i skolan och/eller på sin arbetsplats, ingen ska utsättas för diskriminering, andra former av trakasserier eller kränkande behandling.

Det är helt oacceptabelt att uttrycka sig eller genomföra handlingar som på något sätt kränker någon människa både internt (exempelvis elever vid våra skolor, medarbetare, eller lagmedlemmar) såväl som externt.

Detta gäller även vid publicering av inlägg i digitala kanaler som Facebook, Twitter, YouTube, egna bloggar med mera.

Mobbning där någon eller några medvetet och med avsikt tillfogar eller försöker tillfoga en annan person skada eller obehag, som under händelsen i Järpen, är helt oacceptabelt och vi kommer agera på det som inträffade och även verka för att liknande händelser inte inträffar.

Vid upptäckt av varje form av kränkande behandling är det av yttersta vikt att alla reagerar och framförallt agerar för att visa att Svenska Skidförbundet inte tolererar någon form av trakasserier och/eller diskriminerade agerande.

En del i Svenska Skidförbundets värdegrundsarbete är vårt projekt Skidor vill där vi tillsammans arbetar för att utveckla och skapa trygga och inspirerande miljöer att utmanas och lyckas i. Läs mer på www.skidor.com/skidorvill.

Hälsningar

Mats Årjes, Jerker Löfgren, Jesper Rönnbäck, Emelie Öhrstig, Anna Ottosson Blixth, Anders Bäck, Carl Erik Ståhlberg, Göran Nilsson, Niklas Carlsson
Svenska Skidförbundets styrelse

 

(Foto: Katarina Fahlén, i bilden ovan saknas Anna Ottosson Blixth)

220111-Webb-puff-Flour-316-103.jpg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info