Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Dom i dag mot elever vid Åre skidgymnasium

06 MAR 2015 12:24
Svenska Skidförbundet har i dag tagit del av tingsrättens dom där två personer har blivit dömda för sexuellt tvång vid Åre skidgymnasium.
  • Skapad: 06 MAR 2015 12:24

Sedan händelsen inträffade har tjänstemän och grenråd inom Svenska Skidförbundet haft ett nära och tätt samarbete med skolans ledning för att gå till botten med vad som skett och samtidigt dra upp riktlinjer för det fortsatta arbetet.

– Vi ser mycket allvarligt på det som inträffat. Ärendet kommer tas upp på Svenska Skidförbundets nästa styrelsemöte, där beslut om åtgärder kommer fattas, säger Niklas Carlsson, förbundsdirektör Svenska Skidförbundet.

Svenska Skidförbundet arbetar aktivt och löpande med värdegrundsfrågor genom idéprogrammet Skidor vill som syftar till att skapa trygga och inspirerande miljöer att utmanas och lyckas i. Grunden i Skidor vill ska genomsyra allt vårt arbete – både inom landslag, distrikt, administrativ personal och på samtliga våra skolor.

Skidor vill är mycket betydelsefullt för Svenska Skidförbundet och har mottagits positivt. Det som nu har inträffat gör att vi kommer intensifiera och prioritera värdegrundsarbetet ytterligare, avslutar Niklas Carlsson.

Läs mer om Skidor vill

Skribent: Lotte Jernberg
220111-Webb-puff-Flour-316-103.jpg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info