Hoppa till sidans innehåll
Foto: ULF PALM

Falun arrangerar skid-VM redan 2016!

01 APR 2015 09:56
I natt kom beskedet. Det Internationella Skidförbundet FIS beslutade, vid ett extra inkallat möte, att skid-VM från och med nu ska arrangeras varje år istället för vartannat år. Och det blir Falun som står som värd 2016!
  • Skapad: 01 APR 2015 09:56

OBS! Nedanstående text publicerades den 1 april och är ett aprilskämt. :o)

Det har under några diskuterats inom FIS att skid-VM ska arrangeras varje år, precis som det gör inom ishockey och skidskytte.

− Vi fick frågan informellt redan under VM och eftersom det var så kort tid kvar så var det naturligt att Falun fick förtroendet att åter vara arrangörsort, säger Niklas Carlsson, förbundsordförande på Svenska Skidförbundet.

Men det var inte förrän i natt vi fick det definitiva beskedet.

− Jag fick ett telefonsamtal från FIS klockan 00.15 då de bekräftade att beslutet var taget, så det blev många timmar i telefonen i natt, berättar Niklas.

Sven von Holst fortsätter som VM-general

En av de första Niklas ringde efter han lagt på luren efter beskedet var vd:n för VM i Falun 2015, Sven von Holst som inte behövde någon längre betänketid för att tacka ja till erbjudandet att organisera ytterligare ett VM.

Sven2-ULF PALM-800-476
VM-general x 2 Sven von Holst. Foto: Trons

− Nej det var ett lätt beslut. Visserligen har det varit långa dagar och sena nätter men vi har haft otroligt kul och VM-tävlingar gav mycket energi tillbaka, säger Sven.

För de flesta i VM-staben var det sista arbetsdagen i går, men det blev ingen lång semester. Redan i dag är de inkallade till ett möte för att planera det kommande VM:et.

− Jag har spenderat morgonen med att ringa runt till alla och det är bara positiva reaktioner. Vi är beredda att köra igen! säger Sven.

Stärker Sveriges chanser till OS

Även Niklas Carlsson är odelat positiv till beskedet.

− Svenska Skidförbundet har fått massor av beröm av FIS för genomförandet av skid-VM i Falun. Att vi får frågan igen är ytterligare ett bevis på att vi i Sverige är duktiga på att arrangera mästerskap på skidor. Och eftersom skid- och snowboardgrenarna är de största tävlingarna under ett vinter-OS så stärker detta verkligen våra chanser att bli tilldelade även ett olympiskt spel inom en snar framtid, säger Niklas Carlsson.

Hästskon-ULF-PALM-800-476
Redan nästa år får vi återuppleva den fantastiska VM-stämningen på Lugnet i Falun. Kanske det även blir ett vinter-OS i Sverige? Foto: Ulf Palm.

Förutom skid-VM i Falun 2016 kommer Svenska Skidförbundet att stå som värd för rullskid-VM i Sollefteå 2017, alpina junior-VM i Åre 2017 och alpina VM i Åre 2019. Vilka folkfester att se fram emot!

Johan Olsson och Anders Södergren är beredda

Även längdlandslagets förbundskapten Rikard Grip är glad över beskedet:

− Det första jag gjorde när jag fick beskedet var att slänga mig på telefonen och ringa Johan Olsson och Anders Södergren och de är nu beredda att köra ytterligare ett år till. Nu laddar vi allt vi har för att slå det nysatta rekordet på nio VM-medaljer, säger Rikard Grip.

Detta är ett besked som gläder Sven von Holst.

− Det var verkligen roligt att höra, längdlandslaget är fantastiska ambassadörer för svensk längdåkning och vi önskar dem lycka till i uppladdningen mot ännu ett hemma-VM.

– Jag vill passa på att gratulera Falun till denna påskpresent och önska alla en härlig första april och glad påsk, avslutar Sven som skiner i kapp med vårsolens strålar som lyser över Lugnets skidstadion där det om bara drygt tio månader åter kommer råda VM-yra.

Skribent: Lotte Jernberg
220111-Webb-puff-Flour-316-103.jpg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info