Hoppa till sidans innehåll

Fira World Snow Day på söndag!

12 JAN 2015 07:00
På söndag firas World Snow Day på många platser i världen. Håll utkik i lokalpressen efter var detta sker där du befinner dig. Det bjuds på massor av gratis snöupplevelser.
  • Skapad: 12 JAN 2015 07:00

– Vi vill att World Snow Day blir en dag som inspirerar till ett intresse för vintersport som förhoppningsvis kommer hålla livet ut, säger Charlotta Bürger Bäckström, vid Svenska Skidförbundet.

World Snow Day är det internationella skidförbundet FIS världsomspännande projekt för att få fler att upptäcka snöglädje. På söndag kommer dagen att firas i 39 länder på över 250 olika platser runt om i världen.

Håll utkik i lokalpressen och delta i snöfesten!

– I fjol hade vi en mycket lyckad dag. I Sverige var det 3 500 barn som kom i kontakt med snö på olika sätt och i år har vi utvecklat konceptet ytterligare, säger Charlotta Bürger Bäckström.

Svenska Skidförbundet firar i Källviksbacken i VM-staden

Svenska Skidförbundets firande av snödagen blir i år i Källviksbacken i VM-staden Falun. Där kommer alla få möjlighet att testa olika sätt att glida på snö som längdåkning, snowboard, alpint och skicross, allt utan kostnad.

Under dagen kommer även fina priser att lottas ut.

– Vi vill att så många som möjlighet ska få chansen att uppleva allt det roliga som förknippas med snö oavsett om man vill åka pulka, testa hopp och rail eller köra Barnens Vasalopp. Och ju mer man testar desto mer kan man bli belönad, berättar Charlotta Bürger Bäckström.

Välkomna till Källviksbacken kl 10–14 för att fira World Snow Day med oss!

Skribent: Lotte Jernberg
220111-Webb-puff-Flour-316-103.jpg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info