Hoppa till sidans innehåll
Foto: Stefan Nilsson

Skidlyftet – 800 000 kronor för fler barn och unga på skidor

01 JUN 2015 11:00
Vilken uppslutning det blev kring Skidlyftet! Vi fick in ansökningar från hela 247 skidklubbar. Nu fördelas 800 000 kronor bland Skidförbundets klubbar för att stötta barn- och ungdomsprojekt i de klubbar som väljs ut.
  • Skapad: 01 JUN 2015 11:00

Det märks att det finns ett uppdämt behov av medel för att kunna utveckla barn- och ungdomsverksamheten bland Sveriges längd- och alpina klubbar. Hela 247 skidklubbar skickade in ansökningar om bidrag till efterlängtade utvecklingsprojekt.

Skidlyftet kom till på initiativ av McDonald’s som på detta sätt vill stötta utvecklingen av barn- och ungdomsverksamheten bland Sveriges längd- och alpina klubbar. I vintras gick därför 1 krona för varje såld skidkampanjmeny till Skidlyftet.

Resultatet blev totalt 800 000(!) kronor som nu oavkortat kommer fördelas på ett antal glada klubbar i skid-Sverige.

– Det känns otroligt roligt och viktigt att vi kan vara med och hjälpa landets skidklubbar att få fler barn och unga att åka skidor. Det är ju där allt börjar, där kan vi få fler att intressera sig för skidåkning och även skapa möjligheter för de som siktar på att bli morgondagens skidstjärnor, säger Petra Dahlman, sponsoransvarig på McDonald’s.

Nu startar ett digert juryarbete med att välja ut de klubbar som får Skidlyftspengar. Urvalet kommer göras i omgångar under sommaren och besked till alla förväntansfulla klubbar beräknas komma i augusti/september.

– Det kommer inte bli ett lätt juryarbete eftersom samtliga ansökningar innehåller mycket bra förslag på projekt som skulle göra stor nytta bland våra föreningar, konstaterar Johan Sares, längdchef och Ville Bylin, alpin chef på Svenska Skidförbundet.

Om juryn
Vilka som får Skidlyftet bestäms av en jury bestående av representanter från McDonald's, Svenska Skidförbundet och aktiva landslagsåkare inom alpint och längdåkning; André Myhrer, Frida Hansdotter, Jens Byggmark, Maria Pietilä Holmner, Emma Wikén, Marcus Hellner och Teodor Peterson.

Skribent: Lotte Jernberg
220111-Webb-puff-Flour-316-103.jpg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info