Hoppa till sidans innehåll
Foto: Kenneth Boeggild

"Skidor vill" på export

12 OKT 2015 18:13
Våra vänner på Danska Skidförbundet, med ordföranden Anna Harboe Falkenberg i spetsen, ville veta mer om hur vi jobbar med Skidor vill. Så de bjöd ner Charlotta Bürger Bäckström, "Skidor vill"-ansvarig på SSF, till ett möte.
  • Skapad: 12 OKT 2015 18:13

Det är alltid bra med erfarenhetsutbyte. Danska Skidförbundet vill bland annat veta mer om  vårt utvecklingsarbete, dessutom "står de i ett vägskäl" när det gäller att skapa specifika tränarutbildningar framförallt för rullskidor, snowboard och freeskiing.

Av tradition är det genom skidlärarutbildningaren som de danska skidtränarna får sin utbildning. Under träffen i Danmark jämfördes skillander och likheter i dessa utbildningar och vi delade även med oss av vårt Skidor vill-material.

– Det känns roligt att följa utvecklingen i det Danska Skidförbundet, vi har mycket att ge varandra i utbyte av erfarenheter. Framförallt när det gäller utvecklingen inom rullskidor. Där har de kommit väldigt långt i form av arenor och hur de hanterar grupper från barn till vuxna. Vi kan lära oss mycket av Danska Skidförbundet som skulle gynna Sverige inom denna fråga berättar Charlotta.

Skribent: SSF
220111-Webb-puff-Flour-316-103.jpg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info