Hoppa till sidans innehåll

Skidting i Linköping

18 NOV 2015 09:02
Östergötlands Skidförbund stod i helgen värd när Svenska Skidförbundet bjöd in till Skidting. Nära 70 personer samlades i Linköping för att nätverka och delta i arbetsmöten om framtiden.
  • Skapad: 18 NOV 2015 09:02

Under ett Skidting möts distriktens och Svenska Skidförbundets representanter för att utbyta erfarenheter, tankar och åsikter om framtiden för skid- och snowboard-Sverige.

Skidtinget varvas vartannat år med det mer formella förbundsmötet. Förra året hölls årsmöte i Falun och i år var det dags för ett Skidting, denna gång i Linköping.

I år låg fokus på våra två största grenar – längd och alpint. Därför fanns även representanter för längd- och alpina kommittén samt alpina rådet på plats för att diskutera framtida strategier.

Förutom den fastställda agenan så fanns även tid för viktigt nätverkande mellan skidförbunden. Så här skriver Hanna Mörtberg, ny orförande i Upplands Skidförbund:

Tack för ett jättetrevligt möte i Linköping! Otroligt värdefullt för mig som lite rookie att få träffa så många människor som kan så mycket om sådant som vi behöver för att utveckla vår verksamhet och som vi förhoppningsvis kan samverka med på olika sätt. Det hade tagit fler år att få allt detta via någon annan och det är så mycket lättare att kontakta någon om man har ett ansikte på personen.”

Tre Hjärtat slår-stipendiater

Stipendiet Hjärtat slår ges varje år ut i syfte att uppmuntra och stödja fortsatt framgång hos våra unga och lovande talanger. Vartannat år delas det ut till tjejer respektive killar, denna gång var det tjejernas tur att bli belönade.

Läs mer om Hjärtat slår

Under Skidtinget i Linköping fick följande tre lovande talanger motta Hjartat slår-stipendiet:

Alpint

Johanna Luthman, Åre SLK, Jämtland-Härjedalens SF

Skicross

Veronica Edebo, Täby SLK, Stockholms SF

Längdskidor

Linn Svahn, IFK Umeå, Västerbottens SF

151113-Linköping-Skidting-HjärtatSlår-800-476-SSF
Hjärtat slår-stipendiet mottogs av åkarnas distriktsrepresentanter fr.v. Karin Sundberg, Jämtland-Härjedalens SF, Annika Holmström, Västerbottens SF och Louise Croneborg, Stockholms SF

Svenska Skidförbundets guldmedalj

Förbundets guldmedalj delas ut till personer som antingen ingått i SSFs styrelse i minst 10 år eller under minst 25 år ”på ett utomordentligt förtjänstfullt sätt gagnat förbundet och dess syften.”

Guldmedaljen delades under Skidtinget i Linköping ut till Per-Åke Yttergård, f.d. nationell chef längd. En guldmedalj skulle även ha delats ut till Lars Karlsson, Bohuslän-Dals SF, som av personliga skäl tyvärr inte kunde medverka vid Skidtinget.

151113-Linköping-Skidting-Guldmedalj-Perra-800-476-SSF
Svenska Skidförbundets styrelseordförande lämnade över SSFs guldmedalj till en mycket överraskad Per-Åke "Perra" Yttergård som fick långa och varma applåder när han blev uppkallad "på scenen".

Nu dröjer det cirka ett år innan det är dags för skidförbundens representanter att träffas igen. Då blir det Göteborgs Skidförbund som står värdar för det mer formella förbundsmötet.

Vi vill, från Svenska Skidförbundet, rikta ett stort tack till Östergötlands Skidförbund för ett väl genomfört Skidting!

Skribent: SSF
220111-Webb-puff-Flour-316-103.jpg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info