Hoppa till sidans innehåll

Svenska Medaljlotteriet förverkligar snödrömmar

19 JAN 2015 11:00
I dag lanseras Svenska Medaljlotteriet som är ett nytt digitalt prenumerationslotteri. Överskottet ska gå till att förverkliga idrottsdrömmar. Svenska Skidförbundet är en av tre lyckligt lottade förmånstagare, de övriga är Sveriges Olympiska Kommitté
  • Skapad: 19 JAN 2015 11:00

– Vi vill verkligen tacka för att vi får vara en del i Svenska Medaljlotteriet. I Svenska Skidförbundet ingår tio olika grenar och det har varit och är stundtals tufft att bedriva en livskraftig verksamhet inom alla områden. Detta tillskott kommer till stor nytta för våra befintliga och kommande skid- och snowboardåkare i landet, säger Mats Årjes, styrelseordförande i Svenska Skidförbundet.

150119-SML-Lanseringsbild-773-460
Fr.v. Höjdhopparen Stefan Holm, Niclas Kjellström-Matseke, vd Svenska Postkodlotteriet, simmaren Sarah Sjöström, Lena Engström, ordförande Svenska Seglarförbundet, Stefan Persson, marknads- och försäljningschef Svenska Medaljlotteriet, Niklas Carlsson, förbundsdirektör Svenska Skidförbundet och Stefan Lindeberg, ordförande Sveriges Olympiska Kommitté. Foto: Svenska Medaljlotteriet.

Svenska Skidförbundet jobbar ständigt mot visionen Bäst i världen – Alla på snö. Med hjälp av Svenska Medaljlotteriet kommer vi snabbare kunna förverkliga projekt vi tidigare bara vågat drömma om.

– Vi jobbar ständigt med att få fram nya skid- och snowboardstjärnor, som Maria Pietilä Holmner och Johan Olsson, som i sin tur inspirerar unga och lovande talanger att satsa vidare mot mästerskapstävlingar. Men för att lyckas är det viktigt att få till en bredare satsning. Nu får vi äntligen medel så att fler talanger kan drömma om och satsa mot nya svenska OS- och VM-medaljer, säger Svenska Skidförbundets alpina chef Ville Bylin och längdchef Johan Sares.

Svenska Skidförbundet driver ett antal projekt för att få fler att upptäcka hur de kan kombinera nytta med nöje genom olika sätt att glida på snö. Något som ligger oss varmt om hjärtat är att få fler barn att aktivera sig.

– Våra barn har tyvärr en allt mer stillasittande fritid. Svenska Skidförbundet jobbar därför hårt för att få fler barn, inom alla samhällsklasser, att aktivera sig och upptäcka det härliga med snö. Nu öppnas nya möjligheter för oss att jobba än mer med denna viktiga fråga, säger Olle Danielsson, sportchef snowboard och freeskiing.

För mer information, kontakta
Niklas Carlsson, förbundsdirektör
E-post: This is a mailto link
Telefon: 070-370 01 38

Ville Bylin, alpin chef
E-post: This is a mailto link
Telefon: 070-372 01 45

Johan Sares, längdchef
E-post: This is a mailto link
Telefon: 070-372 02 29

www.medaljlotteriet.se

Skribent: Lotte Jernberg
220111-Webb-puff-Flour-316-103.jpg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info