Hoppa till sidans innehåll
Foto: Simon Sjörén

Tommy Eliasson Winter ny alpin chef och Joar Båtelson ny grenchef för skicross

02 JUL 2015 09:00
Svenska Skidförbundets alpina chef Ville Bylin har valt att sluta sin tjänst på grund av familjeskäl. Ersättare blir nuvarande förbundskaptenen/sportchefen för skicross, Tommy Eliasson Winter som i sin tur ersätts av Joar Båtelson.
  • Skapad: 02 JUL 2015 09:00

Det blir förändringar inom Svenska Skidförbundets organisation inför säsongen 2015/2016 då den alpina chefen Ville Bylin har valt att sluta på grund av familjeskäl.

– Jag har haft två fantastiska säsonger som alpin chef och jag kommer med all säkerhet sakna pulsen inom idrotten. Beslutet har växt fram gradvis och beror på att jag inte vill vara borta från familjen så mycket, säger Ville Bylin.

– Jag vill tacka Ville för ett jättebra utfört jobb. Förutom sportsliga framgångar har han sett till att alpint nu har en betydligt bättre ekonomi vilket ger hans efterträdare bra förutsättningar att jobba vidare med den alpina utvecklingen, säger förbundsdirektör Niklas Carlsson.

Tommy Eliasson Winter är född i Boden där han en gång startade sin alpina tävlingskarriär. År 2003 sadlade han om och blev en av pionjärerna inom svensk skicross. Tävlingsskidorna lade han på hyllan efter OS i Vancouver 2010 för att då på heltid bli förbundskapten/sportchef för skicross – med stor framgång – både de sportsliga och ekonomiska framgångarna för svensk skicross har ökat stadigt säsong efter säsong.

– Det har varit en fantastisk resa att ta skicross från en för Sverige okänd sport ända till tv-rutan. Men nu är jag redo att ta steget vidare och är mycket taggad inför uppdraget att utveckla såväl landslagen som det alpina Sverige. Det känns fantastiskt att ta över en så historiskt framgångsrik verksamhet och arbeta vidare för fortsatta framgångar och satsningen mot VM i Åre 2019, säger Tommy Eliasson Winter.

Att Tommy blir ny alpin chef ger ringar på vattnet. Ersättare på posten som grenchef för skicross blir Joar Båtelson, nuvarande marknadskoordinator på skicross.

Även Joar har en tävlingskarriär inom alpint och skicross i bagaget. Sedan december 2011 har han jobbat tillsammans med Tommy för att framgångsrikt sprida skicross i Sverige.

– Det ska bli mycket roligt att fortsätta den positiva utveckling som Tommy har lagt grunden till och jag ser verkligen fram att fortsätta påverka framtiden för svensk skicross, säger Joar Båtelson.

Alla organisationsförändringar träder i kraft den 1 augusti, dock kommer Ville Bylin finnas kvar i organisationen till mitten av septemter

– Det är mycket glädjande att vi har så kunnig personal inom vår organisation så att vi har kunnat lösa detta genom internrekryteringar. Jag är helt övertygad om att både Tommy och Joar kommer klara sina uppgifter galant och önskar dem lycka till, avslutar Niklas Carlsson.

Foto: Simon Sjörén

Skribent: Lotte Jernberg
220111-Webb-puff-Flour-316-103.jpg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info