Hoppa till sidans innehåll

Tre skidhjältar nominerade till Jerringpriset

26 NOV 2015 08:15
Charlotte Kalla, Johan Olsson och Emma Dahlström blev alla nomierade när Bengt Skött på Radiosporten avslöjade vilka 13 kandidater som har chans att vinna Jerringpriset 2015. Nu behöver vi din hjälp att rösta på våra skidhjältar!
  • Skapad: 26 NOV 2015 08:15

Svenska Skidförbundet är naturligtvis väldigt glada över nomineringarna och önskar samtliga kandidater lycka till.

– Ett väldigt, väldigt bra idrottsår, bland de fem bästa sedan millennieskiftet, säger Bengt Skött, Radiosporten, till P4 Extra innan han läser upp kandidaterina och Radiosportens motivering (här kompletterade med åkarnas reaktioner när de fick reda på att de blev nominerade).

Charlotte Kalla – ring 099-206 03

Motivering: VM-guld 10 km fri stil. Även VM-silver (stafett) och två brons (skiathlon, 30 km klassisk stil).

– Jerringpriset är det finaste pris man kan få eftersom det är svenska folket som röstar. Bara att bli nominerad känns stort, säger Charlotte Kalla.

Emma Dahlström – ring 099-206 04

Motivering: Vann största titeln man kan ta i freeskiing, X-Games. Vann även totalsegern i världscupen.

– Det känns helt sjukt! Jag blev verkligen paff när jag fick höra att jag blivit nominerad! Det är som ett erkännande och känns otroligt kul, en otrolig ära och jag känner mig hedrad, säger Emma Dahlström.

Johan Olsson – ring 099-206 08

Motivering: Vann VM-guld på 15 km fri stil. Tog även VM-silver (stafett) och VM-brons (50 km).

– Det är inte bara en stor ära att vara nominerad till Jerringpriset, utan även ett tillfälle att minnas tillbaka på folkfesten och VM-guldet på hemmaplan, säger Johan Olsson.

Telefonsamtalet kostar 3,60 kr, plus eventuell trafikavgift. Det går även att rösta via webbomröstning och genom att skicka vykort till:

Radiosporten
105 10 Stockholm)

Så sätt igång och rösta, första omgången avslutas 18 december!

Röstning i flera omgångar

Första röstomgången avslutas den 18 december, då ett antal kandidater plockas bort. Röstningen på återstående kandidater startar igen, innan jul, och pågår fram till den 22 januari. Allt avslutas på Idrottsgalan i Globen den 25 januari där priset delas ut.

Om Jerringpriset

  • Jerringpriset delas ut en gång per år för årets bästa svenska idrottsprestation, företrädesvis sedd ur ett internationellt perspektiv.
  • Priset kan erhållas av såväl individ som lag, av aktiv eller ledare. Priset kan erhållas obegränsat antal gånger av samma vinnare.
  • Det är Radiosportens redaktion som utser de kandidater som deltar i omröstningen. Antalet kandidater kan variera år från år.
  • Jerringpriset instiftades 1979 till minne av Sveriges Radio-medarbetaren Sven Jerring.
  • Årets bästa svenska idrottsprestation röstas fram av det svenska folket och omröstningen sker samtidigt via webben och telefon.
    (Fakta: sverigesradio.se)
Skribent: Lotte Jernberg
220111-Webb-puff-Flour-316-103.jpg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info