Hoppa till sidans innehåll
Foto: Klas Rockberg

Anvisningar för barn- och ungdomsverksamhet

04 MAJ 2016 15:26
Svenska Skidförbundet har sammanställt anvisningar för vår barn- och ungdomsverksamhet. Här finns en sammanfattande inledning samt en länk till hela dokumentet. Den tryckta versionen beräknas vara klar den 1 september.
  • Skapad: 04 MAJ 2016 15:26

Det här är syftet

Skapa ökad förståelse för barn- och ungdomsverksamhet på skidor och snowboard där vi tillsammans utvecklar och skapar trygga och inspirerande tränings- och tävlingsmiljöer att utmanas och lyckas i. 

Det här är målen

  1. Att barn och ungdomar som är aktiva i våra föreningar vill stanna kvar och utvecklas i Svenska Skidförbundets verksamhet.
  2. Att de som möter Svenska Skidförbundets verksamhet för första gången hittar och vill söka sig till vår föreningsverksamhet. 

 

Så här går vi tillväga

Svenska Skidförbundets anvisningar för barn- och ungdomsidrott ska implementeras i distrikt och föreningar med stöd av Svenska Skidförbundet. Svenska Skidförbundet ansvarar för, att utifrån Riksidrottsförbundets anvisningar för barn- och ungdomsidrott, i samarbete med grenråd och arbetsgrupper inom Svenska Skidförbundet tolka, publicera och kommunicera anvisningarna.

SISU Idrottsutbildarna i samarbete med specialdistriktförbund är en stödfunktion för att implementera dessa anvisningar. Varje specialdistriktsförbund jobbar i sin tur med föreningarna. Målet är att varje förening aktivt jobbar med och följer Svenska Skidförbundets barn- och ungdomsanvisningar både under träning och under tävling.

Föreningens egna riktlinjer tillsammans med Skidor vill, Svenska Skidförbundets dokument Blågula vägen för respektive gren skapar en stabil grund för respektive verksamhet.

Vem ansvarar för vad?

Säkerställande av att Svenska Skidförbundets barn- och ungdomsanvisningar kommuniceras och följs. 

  • Riksidrottsförbundet ställer krav på att Svenska Skidförbundet, i linje med Riksidrottsförbundets barn- och ungdomsanvisningar, ska utforma egna anvisningar för förbundets barn- och ungdomsidrott.
  • Svenska Skidförbundet ska kommunicera anvisningarna till Riksidrottsförbundet, specialdistriktsförbund och SISU Idrottsutbildarna.
  • Svenska Skidförbundets utformade anvisningar ska publiceras på den officiella webbplatsen skidor.com, dels som nyhet men även under respektive gren. Dessutom ska den finnas i tryckt format och som utskriftsvänlig PDF.
  • Svenska Skidförbundet ska utbilda i anvisningarna under tränar-och ledarutbildningar för respektive gren.
  • Specialdistriktsförbund och föreningar ska publicera och kommunicera anvisningarna på sina respektive webbplatser samt kommunicera och skapa dialog kring anvisningarna vid fysiska möten, förslagsvis med stöd av SISU Idrottsutbildarna.
  • Specialdistriktsförbund, föreningar och Svenska Skidförbundets skolverksamhet har ett ansvar att följa anvisningarna.
  • Om anvisningarna inte följs av specialdistriktsförbund /förening /skola åligger det Svenska Skidförbundet/specialdistriktsförbundet att genom dialog skapa en åtgärdstrappa i linje med anvisningarna.

 

Hämta hela dokumentet

Svenska Skidförbundets barn- och ungdomsanvisningar (PDF, nytt fönster)
Tryckt version beräknas vara klar den 1 september.

Frågor? Kontakta...

Charlotta Bürger Bäckström
Telefon: 070-372 00 41
E-post: This is a mailto link

Skribent: Lotte Jernberg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info