Hoppa till sidans innehåll

Nu öppnar vi ansökan till Skidlyftet 2016

20 JAN 2016 08:50
Svenska Skidförbundets och McDonald’s gemensamma satsning – Skidlyftet, samlade förra året in över 800 000 kronor som sedan delades ut till 22 skidföreningar. OK Landehof och Östersund Frösö SLK var två av de föreningar som fick pengar för att utveckla sin verksamhet. Nu ger vi fler föreningar möjlighet att ta del av Skidlyftet – den 20 januari öppnar vi ansökan till Skidlyftet 2016.
 • Skapad: 20 JAN 2016 08:50

Det finns ett stort behov av stöd till skidföreningar i Sverige det märktes bland annat genom de 247 ansökningar som inkom till Skidlyftet förra året. Efter en noggrann urvalsprocess valdes 22 föreningar ut som i slutet av året fick bidrag till verksamhetsförbättringar.

– Vi fick in väldigt många ansökningar 2015 och det har varit fantastiskt roligt att se den glädje och nytta pengarna gör för barn- och ungdomsverksamheten i de utvalda skidföreningarna. Därför känns det extra roligt att vi även i år kommer att dela ut Skidlyftet och på så sätt bidra till att ge ännu fler barn och unga möjlighet att åka skidor, säger Petra Dahlman, sponsoransvarig på McDonald’s.

Mellan 9 februari och 14 mars är det återigen dags för skidkampanj på McDonald’s alla restauranger. För varje såld skidkampanjmeny skänker McDonald’s 1 krona till Skidlyftet.

– Det är fantastiskt kul att McDonald’s fortsätter att stötta Svenska Skidförbundets längd- och alpina föreningar genom Skidlyftet, speciellt nu när vi har sett vilken skillnad det har gjort och hur uppskattat det blev bland de föreningar som fick bidrag förra året, säger Johan Sares, längdchef på Svenska Skidförbundet.

Ansökningar till Skidlyftet 2016 kan skickas in från och med den 20 januari till den 31 mars. Liksom tidigare ska projekten stötta utvecklingen av barn- och ungdomsverksamheten i föreningen. Vilka som får bidrag bestäms av en jury bestående av representanter från McDonald’s, Svenska Skidförbundet och aktiva landslagsåkare inom alpint och längdåkning.

– Det kom in otroligt många bra ansökningar förra året, så juryarbetet blev verkligen inte lätt. Det var extra kul att se det engagemang som alla landslagsåkare i juryn lade ned på att läsa alla ansökningar och hjälpa till med urvalet, säger Tommy Eliasson Winter, alpin chef på Svenska Skidförbundet.

Om Skidlyftet

Skidlyftet är ett gemensamt initiativ mellan McDonald’s och Svenska Skidförbundet för att tillsammans stötta utvecklingen av barn- och ungdomsverksamheten bland Svenska Skidförbundets längd- och alpina föreningar. Genom Skidlyftet kan föreningarna ansöka om bidrag till satsningar som ökar möjligheten för fler barn och ungdomar att upptäcka och ta del av sporten. Läs mer på mcdonalds.se/skidor.

Skidlyftets jury

Johan Sares, längdchef Svenska Skidförbundet, Tommy Eliasson Winter, alpin chef Svenska Skidförbundet, Petra Dahlman sponsoransvarig McDonald’s, Ivan Ström, franchisetagare McDonald’s. Dessutom ingår följande åkare från skidlandslagen:

 • André Myhrer, alpina landslaget
 • Frida Hansdotter, alpina landslaget
 • Jens Byggmark, alpina landslaget
 • Maria Pietilä Holmner, alpina landslaget
 • Mattias Hargin, alpina landslaget
 • Stina Nilsson, längdlandslaget
 • Marcus Hellner, längdlandslaget
 • Calle Halfvarsson, längdlandslaget
 • Anna Haag, längdlandslaget
 • Emil Jönsson, längdlandslaget
Skribent: SSF
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info