Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jur Koetze

Ola Strömberg ny förbundsdirektör på Svenska Skidförbundet

09 MAR 2016 09:35
Nu är sökandet efter en ny förbundsdirektör över. Uppdraget går till Ola Strömberg som har fått förtroendet att leda ett av Sveriges största och mest framgångsrika idrottsförbund.
  • Skapad: 09 MAR 2016 09:35

– Jag är mycket glad att kunna välkomna Ola som vår nye förbundsdirektör. Jag vet och tror att han med sin gedigna bakgrund och sitt stora idrottsintresse på ett mycket bra sätt kommer bidra till att utveckla Svenska Skidförbundet till ett än starkare förbund, säger Svenska Skidförbundets ordförande Mats Årjes.

Ola har en bakgrund både som elitsimmare och företagsledare. Han har ett antal SM-tecken, har varit med i svenska simlandslaget och dessutom vunnit Vansbrosimmet. Ola har också viktiga erfarenheter från föreningsverksamhet bland annat som ordförande i SK Neptuns simsektion. I dagsläget är han involverad i Skuru IK Handboll, Saltsjöbadens IF samt är rådgivare till SES (Svensk Elitsimning).

Han är 45 år och kommer ursprungligen från Växjö, men bor nu i Stockholm tillsammans med sin fru och tre barn.

Under hela sitt yrkesliv har Ola varit involverad i företagsvärlden, då alltid på ledande positioner, som vd/koncernchef inom exempelvis MTG, Oriflame (i ett antal länder), och säljkonsultbolaget Mercuri International. Han har även varit med och grundat det som numera är eBay i Sverige.

– Vår ambition har varit att rekrytera en person med bakgrund och erfarenhet från både idrott och näringsliv. Med Olas breda bakgrund och vinnande personlighet har vi funnit en person som kommer bidra till utveckling av Svenska Skidförbundet, vilket känns mycket tillfredsställande, säger Mats Årjes, ordförande i Svenska Skidförbundet.

Nu är det alltså dags för Ola att byta företagsvärlden mot idrottsvärlden genom att axla jobbet som ny förbundsdirektör på Svenska Skidförbundet. En utmaning som han verkligen ser fram emot.

– Jag är tacksam över förtroendet att få leda Svenska Skidförbundet och det är få förunnat att få möjlighet att jobba med något som engagerar så många som svensk skidsport gör. Jag tror att min kombination av lång erfarenhet från både näringslivet och idrottsvärlden kommer att vara till nytta för att utveckla Svenska Skidförbundet”, säger Ola Strömberg.

Ola Strömberg tillträder formellt tjänsten som ny förbundsdirektör den 1 augusti, men kommer redan från den 1 april att påbörja arbetet för Svenska Skidförbundet på deltid samtidigt som han överlämnar och avslutar sina nuvarande uppdrag.

För mer information, kontakta:

Mats Årjes, förbundsordförande
E-post: This is a mailto link
Telefon: 0280-880 80

Ola Strömberg, tillträdande förbundsdirektör
E-post: This is a mailto link
Telefon: 0708-11 99 06

Skribent: Lotte Jernberg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info