Hoppa till sidans innehåll

Frida Hansdotter delade ut Skidlyftet till Högby Alpina SLK

25 AUG 2016 16:47
Det var många glada och överraskande miner i klubbstugan när Frida Hansdotter klev in under mötet. Stort grattis till Högby Alpina SLK som är en av de utvalda föreningarna som får bidrag ur Skidlyftet 2016.
  • Uppdaterad: 25 AUG 2016 17:54

Svenska Skidförbundets och McDonald’s initiativ Skidlyftet samlade i år in nästan 800 000 kronor som oavkortat går till att stötta utvalda barn- och ungdomsprojekt inom längd- och alpinåkning.

Högby Alpina SLK i Fagersta är en av dessa 19 utvalda föreningar som får bidrag 2016. Högby Alpina ansökte om bidrag för att kunna arrangera fler tävlingar och ha fler träningsbanor under träningarna.

– Det är oerhört glädjande och stort för oss i Högby Alpina SLK att vara en av vinnarna i Skidlyftet. Tidigare har vi alltid varit tvungna att låna utrustning från andra klubbar vid träning och framförallt vid tävling. Nu ger Skidlyftet oss möjligheten att kunna investera i eget material vilket är till otroligt stor nytta och glädje för klubben, säger Nadja Ruutikainen Näätänen, Högby Alpina SLK.

Högby Alpina tränar i Klackbergsbacken i Norberg och klubben drivs helt ideellt med hjälp av volontärer samt föräldrar. Högby Alpina kallar projektet som nu får bidrag från Skidlyftet: ”Utrustning till den lilla klubben med stora hjärtat”.

Prisutdelare var Frida Hansdotter tillsammans med Lisa Ek från Svenska Skidförbundet och Annika Östlund från McDonald's.

– Det är andra året jag har haft äran att vara med i juryn för Skidlyftet som är ett helt fantastiskt initiativ av Mc Donald’s. Givetvis blev jag extra glad när Högby Alpina SLK nominerades eftersom klubben tränar i min hemmabacke, Klackbackbergsbacken. Överskriften på deras ansökan "den lilla klubben med stora hjärtan" stämmer verkligen. Det finns otroligt mycket potential i Norberg/Högbyn och en fantastisk energi, säger Frida Hansdotter, alpin landslagsåkare.

Övriga klubbar som får bidrag ur Skidlyftet 2016 meddelas inom kort.

Läs mer om Skidlyftet: www.mcdonalds.se/se/pa-mcdonalds/kampanj/2016/skidlyftet_2016.html

Skribent: SSF
Epost: Adressen Gömd
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info