Hoppa till sidans innehåll

Gren-gemensamt läger – succé i Hestra

15 SEP 2016 14:23
Helgen 10–11/9 genomförde Smålands Skidförbund ett mycket lyckat läger för distriktets längd- och alpinåkare (i åldern 10 år och uppåt). Här följer deras berättelse:
  • Skapad: 15 SEP 2016 14:23

Cirka hundra deltagare, inklusive ledare, samlades under helgen på Isaberg i Hestra för ett gemensamt barmarksläger.

Det är första gången som alpina ungdomar tränar ihop med längdskidåkare på ett Smålandsläger och detta föll mycket väl ut. Nya kontakter skapades direkt och man kunde lära sig mycket av varandra. Tränarna som kom från bägge diciplinerna var imponerade över tränings- och samarbetsviljan och märkte inte av några grenvisa grupperingar.

Anna 12 år uttryckte det så här:

 – Vi skulle köra en övning direkt när vi kom och jag hade aldrig träffat henne som jag skulle samarbeta med, men vi klickade direkt och blev kompisar. Det har varit väldigt lätt att lära känna alla i gruppen.

Ungdomarna var indelade efter ålder i fyra grupper, födda 05–06, födda 03–04, födda 01–02 och en för juniorer/seniorer.

Helgen bjöd på träning i form av bl

a stationsträning, hinderbana, backträning och stafetter. På söndagen fick deltagarna prova på grasski (grässlalom) när man hade besök från Norrköping med kunniga ledare i denna gren.

Men naturligtvis var det inte bara träning på programmet, på lördagskvällen var alla nere vid sjön där ungdomarna kunde paddla kanot och kajak, trampa trampbåt eller bara bada i den ljumma sensommarkvällen. Kvällen avslutades med korvgrillning.

Idén till lägret kom till förra hösten då Smålands Skidförbund hade en gemensam kväll där styrelse, längdkommitté och alpina kommittén träffades och utbytte tanker och idéer. Under våren har sedan en arbetsgrupp med både "längdare" och alpinister träffats och planerat lägret.

– Att det skulle bli så stort intresse var både överraskande och glädjande. I inledningsstadiet hade vi varit nöjda med cirka 50 deltagare, nu blev det dubbelt upp! Vi ser detta som mycket positivt och kommer att ordna gemensamma aktiviteter igen. Vi har lärt oss en del under detta läger och nästa gång blir det ännu bättre." säger Erik Svensson ledare och ledamot i längdkommittén.

Smålands Skidförbund har också fått positiv respons för detta initiativ från Svenska Skidförbundet, då det verkar vara första gången ett liknande läger anordnas, och kunde visa videohälsningar från både alpina landslaget och juniorlandslaget i längd.

På söndagens eftermiddag vände många trötta men nöjda ungdomar och ledare hemåt efter en lärorik och givande helg!

Hälsningar Smålands Skidförbund

add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info