Hoppa till sidans innehåll
Foto: ANDREAS L ERIKSSON

Jerker Löfgren har avlidit

27 DEC 2016 10:35
Svenska Skidförbundets vice ordförande Jerker Löfgren har avlidit efter en tids sjukdom.
  • Uppdaterad: 27 DEC 2016 11:14

– Det är med stor sorg vi har nåtts av beskedet att vår viceordförande Jerker Löfgren har avlidit. Jerker betydde mycket för Svenska Skidförbundet och han kommer lämna ett stort tomrum efter sig, säger Svenska Skidförbundets förbundsordförande Mats Årjes.

Jerker valdes in i Svenska Skidförbundets styrelse redan 1992. Hans engagemang och djupa kunnande som skattejurist, med en lång erfarenhet av idrottsjuridiska frågor, har under åren varit en mycket stor tillgång för Svenska Skidförbundet och hela skid-Sverige.

Han var en stor skidfantast och var en av krafterna bakom att Svenska Skidförbundet fick arrangera alpina-VM i Åre 2007, nordiska skid-VM 2015 i Falun och nu senast alpina-VM i Åre 2019, han satt även i styrelsen för dessa bolag.

Men det var inte bara i den svenska skidvärlden Jerker gjorde avtryck, han hade även en position i det Internationella Skidförbundet (FIS) som medlem i FIS-kommittén Legal and Safety.

År 1997 valdes han in som medlem i Riksidrottsstyrelsen och var även Riksidrottsförbundets (RF) högste ansvarige för idrottsjuridiska frågor som ordförande för RF:s juridiska kommitté. Under åren inom RF kom han att anses som ”idrottens skatteexpert”.

Sedan 2011 var Jerker styrelseledamot i Sveriges Olympiska Kommitté (SOK).

– Jerker var en positiv och mycket omtyckt person med ett stort hjärta, han kommer att saknas av många. Våra tankar går närmast till Jerkers familj och alla nära vänner, säger Mats Årjes.

Skribent: SSF
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info