Hoppa till sidans innehåll
Foto: NILS JAKOBSSON

LOK-stöd redovisas som vanligt

08 NOV 2016 15:08
Riksidrottsförbundet (RF) har fått avslag på att få använda personnummer vid kontroll av LOK-stöd. Diskussioner om undantag förs dock med regeringen vilket gör att redovisning tills vidare ska göras enligt nuvarande rutiner tills annat besked kommer.
  • Uppdaterad: 08 NOV 2016 16:40

Efter en treårig rättsprocess har RF förbjudits av Datainspektionen att använda personnummer vid kontroll av det lokala aktivitetsstödet. Avslaget från Högsta förvaltningsdomstolen kan få tuffa konsekvenser för idrotten eftersom manuella kontroller skulle betyda kraftigt ökade administrativa kostnader.

Både RF och regeringen vill att pengarna istället ska gå till idrott i föreningar och inte till onödig administration. Därför har RF uppvaktat regeringen med ett förslag på ändring i förordningen som styr statens stöd till idrotten som om den ändras kan ge RF rätt att nyttja personnummer.

LÄS MER: Idrotten hotas av ökade kostnader – RFhoppas på lösning (RFs webbplats, nytt fönster)

I praktiken innebär detta att RF kommer ändra sina rutiner för Lok-stödhantering tidigast den 1 juli 2017 (eftersom det inte är rimligt att ändra förutsättningarna för föreningarna under en pågående redovisningsperiod) .

Lok-stödet ska alltså redovisas precis som vanligt fram tills dess. Meddelande om förändringar i rapporteringen kommer från RF så snart det finns ett besked om beslut.

LÄS MER: Om LOK-stöd (RFs webbplats, nytt fönster)

Skribent: Lotte Jernberg
Epost: This is a mailto link
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info