Hoppa till sidans innehåll
Foto: ANDREAS L ERIKSSON

Stor uppslutning vid Svenska Skidförbundets medieupptakt

01 NOV 2016 18:52
Intresset var stort och frågorna många när "gräddan" bland sportmedia samlades för att träffa några av våra framgångsrika landslag och ledare.
  • Skapad: 01 NOV 2016 18:52

Det råder en lättsam och familjär stämning när journalister och landslag minglar runt i Vattenfalls lokaler. De flesta känner redan varandra väl efter att under många år ha följts åt i backar och spår. Och de kommer träffas många fler gånger under den kommande säsongen.

Det blir en intensiv dag som inleds med det alpina passet där delar av puckel-, snowboard-, freeskiing-, skicross- och det alpina landslaget finns tillgängliga för att svara på frågor. Hur har uppladdningen varit? Vilket är säsongens stora mål? Vad står närmast på schemat?...är några av de vanligaste frågorna.

De flesta av våra allra största profiler inom media är där: Jakob, André och Yvette från SVT, Expressens Tomas Pettersson, Aftonbladets Petra Thorén, TTs Peter Wikström och DNs Johan Esk är bara några av alla som minglar runt medan de tålmodigt väntar på sin tur att få ställa sina förberedda frågor.

På plats finns även de välbekanta profiler vars röst omsluter en som "en varm kofta" så fort de säger ett enda ord som Dagge Malmqvist och Bengt Skött.


Media på plats. Freeskiing och snowboardlandslagen kopplades upp via video eftersom de just nu befinner sig på träningsläger. Foto: Bildbyrån.


Delar av säsongens alpina landslag. Fr.v. herrtränare Heinz-Peter Platter, damtränare Lars Melin, Emelie Wikström, Anna Swenn Larsson, Frida Hansdotter, Kajsa Kling, Maria Pietilä Holmner, Matts Olsson, André Myhrer och Mattias Hargin. Foto: Bildbyrån.

Längdlandslagets damer, fr.v. Tränare Ole Morten Iversen, Stina Nilsson, Anna Haag, Hanna Falk, ida Ingemarsdotter och tränaren Johan Granath. Foto: Bildbyrån.

Efter en gemensam och välbehövlig lunch då "batterierna laddas" är det dags för våra längdåkare att äntra scenen. Förutom de vanliga frågorna så blir det förståerligt en hel del frågor kring dopning, som i första hand besvaras av landslagsläkare Per "Pliggen" Andersson.

En intensiv dag är till ända men "flitens lampa fortsätter att lysa", många journalister sitter kvar i sofforna för att färdigställa texter som snabbt ska publiceras.

Nöjda med dagen packar vi ihop roll-ups och pressväggar, samlar in passerkort och broschyrer för sedan att åka hemåt i kvällen.

Tack till samtliga medierepresentanter för er medverkan och självklart även ett stort tack till Vattenfall för ert fantastiska värdskap!

Nu ser vi fram emot snön och en fullmatad säsong som bland annat innehåller världscuptävlingar på hemmaplan och världsmästerskap i de flesta av våra grenar. Vi är laddade!

Fler bilder från medieupptakten samtliga fotograferade av Bildbyrån:

Puckelåkarna Walter Wallberg och Ludvig Fjällström samt huvudtränare Lasse Fahlén intervjuas.


Överlägsna segrarinnan i förra säsongens skicrosscup Anna Holmlund.

Skicrossåkaren Michael Forslund skrattar gott tillsammans med förbundskapten Erik Iljans.


Alpina åkarna Anna Swenn Larsson och Emile Wikström passar på att umgås med skicrossåkaren Sandra Näslund.


På plats fanns även Svenska Skidförbundets nye förbundsdirektör Ola Strömberg. Foto: Bildbyrån.

Längdlandslagets läkare Per "Pliggen" Andersson. Foto: Bildbyrån.


Calle Halfvarsson, Johan Olsson, Marcus Hellner och Teodor Peterson. Foto: Bildbyrån.

PS. Du har väl inte missat att VM i speedski och rullskidor samt alpina JVM faktiskt alla arrangeras i Sverige. Ta chansen att se detta live, du kommer bjudas på en fantastisk upplevelse!

Skribent: Lotte Jernberg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info