Hoppa till sidans innehåll

Två skidstjärnor nominerade till Jerringpriset

24 NOV 2016 16:10
När Bengt Skött på Radiosporten avslöjade vilka 15 kandidater som har chans att vinna Jerringpriset 2016 fanns två av våra skidstjärnor med – Anna Holmlund och Frida Hansdotter. Nu behöver vi din hjälp att rösta!
  • Uppdaterad: 14 DEC 2016 14:43

Svenska Skidförbundet är naturligtvis väldigt glada över nomineringarna och önskar våra kandidater lycka till!

Anna Holmlund – ring 099-206 01

Motivering: Anna Holmlund visade under säsongen att hon är giganten i skicross-backarna. Hon säkrade totalsegern i världscupen redan när det återstod tre tävlingar. Det var andra året i rad och tredje gången totalt som Anna Homlund tog hem världscuptiteln.

– Stort tack till Radiosporten för nomineringen! Jag är jättestolt, Jerringpriset är ju en av de absolut finaste idrottspriser som finns i Sverige och att då komma från en så liten idrott och ändå bli uppmärksammad i den hårda konkurrensen känns mäktigt, säger Anna Holmlund.

Lyssna på Radiosportens reportage nedan.

 

Frida Hansdotter – ring 099-206 04

Motivering: Frida Hansdotter skrev in sig i historieböckerna då hon vann slalomcupen 2015/16. Hon blev första svenska att lyckas med den bedriften sedan Anja Pärson tog hem slalomtiteln 2004 och den fjärde svenskan totalt genom historien.

Hansdotter kom på pallen vid sju individuella slalomtävlingar under säsongen och höjdpunkten var då hon vann slalomtävlingen i Lienz i slutet av december. I början av mars räckte hennes tiondeplats i Jasna för att hon skulle ta hem totalcupen i slalom.

– Det känns ju helt fantastiskt att bli nominerad! Jag har ju alltid sett prisutdelningen på Idrottsgalan och de som vunnit är ju fantastiska idrottare, så det känns ju otroligt att bli en del av den skaran, säger Frida som just nu är i USA och laddar inför helgens slalomtävlingar i Killington.

LÄS MER: Hansdotter nominerad till Jerringpriset

Telefonsamtalet kostar 3,60 kr, plus eventuell trafikavgift. Det går även att rösta via webbomröstning och genom att skicka vykort till:

Radiosporten
105 10 Stockholm

Röstning i flera omgångar

Första röstomgången avslutas den 23 december, då ett antal kandidater plockas bort. Röstningen på återstående kandidater startar sedan igen. I den andra omgången kommer det även gå att rösta via SVTs Duo-app. Allt avgörs sedan på Idrottsgalan i Globen den 25 januari där priset delas ut.

Om Jerringpriset

  • Jerringpriset delas ut en gång per år för årets bästa svenska idrottsprestation, företrädesvis sedd ur ett internationellt perspektiv.
  • Priset kan erhållas av såväl individ som lag, av aktiv eller ledare. Priset kan erhållas obegränsat antal gånger av samma vinnare.
  • Det är Radiosportens redaktion som utser de kandidater som deltar i omröstningen. Antalet kandidater kan variera år från år.
  • Jerringpriset instiftades 1979 till minne av Sveriges Radio-medarbetaren Sven Jerring.
  • Årets bästa svenska idrottsprestation röstas fram av det svenska folket och omröstningen sker samtidigt via webben och telefon
    (Fakta: sverigesradio.se)
Skribent: Lotte Jernberg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info