Hoppa till sidans innehåll

Stipendiater i Gunde-fonden

2017-05-03 08:30
Nu är 2017-års stipendiater utsedda i längdlegendaren Gunde Svans fond ”Ärliga tag” som premierar några av Sveriges mest inspirerande idrottsledare.
  • Uppdaterad: 2017-05-03 10:35

En förutsättning för att växa inom idrotten är att det finns bra ledare, någon som ser din potential, som stöttar och hjälper dig med uppmuntrande ord – speciellt när du behöver det som mest. Någon som får dig att ta steg du inte trodde var möjliga. Det är denna typ av ledare som Gunde Svan vill uppmuntra genom sin fond "Ärliga tag".

 – Bra ledare är otroligt viktiga för att inspirera och motivera föreningens medlemmar att ständigt utvecklas. Dessa ledare lägger ned massor av engagemang och ideell tid, så det har varit jättesvårt att välja bara några till att få stipendiet så jag vill passa på att uppmuntra alla att nominera sina eldsjälar till stipendiet nästa år, säger Gunde Svan.

2017-års stipendiater som belönas med 30 000 kronor vardera ur Gunde-fonden ”Ärliga tag” är…

Patric Björk, Storvreta IK Skidor,
Upplands Skidförbund
Med hjälp av Patric har Storvreta IK idag, trots en ibland dålig snötillgång, en bra ungdomsverksamhet som resulterat i att flertalet aktiva utövare har antagits till landets skidgymnasier. Patric har, trots sin ungdom redan många års erfarenhet som tränare. Han är en eldsjäl som med stort kunnande och entusiasm delar med sig av sin kunskap och goda humör till såväl medtränare, aktiva och deras föräldrar.

Mia Karlsson, Sollefteå Skidor IF,
Ångermanlands Skidförbund
Mia brinner för att föreningen ska lyckas. Genom sitt engagemang leder hon Sollefteå Skidor IF efter värdeorden – Glädje, Stolthet och Gemenskap. Mia är den som hinner engagera sig i såväl träningsaktiviteter som större arrangemang. Hon är dessutom ordförande i föreningen och värnar om föreningens ekonomi, sponsorer och alla aktiva skidåkare.

Cajsa af Ekenstam, Tärna IK Fjällvinden,
Västerbottens Skidförbund
Cajsa har varit en nyckelspelare i att bygga upp längdåkning för barn och ungdomar i klubbens längdverksamhet till det den är idag. När hon började för åtta år sedan var verksamheten liten och sparsam. Nu finns fyra grupper med 40 aktiva barn som tränar två gånger i veckan, från oktober till maj. Otroligt i ett litet samhälle med endast 600 invånare! Cajsa är mån om att peppa alla, det är ”Idrott för livet” som gäller för henne. Alla ska vara med, det är inte att vinna som är viktigt utan att delta och göra sitt bästa.

Fakta Gunde-fonden "Ärliga tag"

Gunde Svan är en av våra allra bästa längdskidåkare genom tiderna. Efter att ha lagt skidorna på hyllan ville han ge tillbaka något till idrotten. Syftet med fonden är att stödja och belöna personer som på ett konkret sätt lär unga människor att nå sina mål via ÄRLIGA TAG.

Även nästa år delas stipendier ut på 30 000 kronor till tre ledare som uppmuntrar andra till att ta steg de själva inte trodde var möjliga. Skicka nomineringar före den 31 januari. Ansökningsformulär och information om fonder hittar du på www.skidor.com/fonder

Skribent: Lotte Jernberg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 010-708 69 00
E-post: This is a mailto link

Se all info