Hoppa till sidans innehåll
Foto: Thord-Eric Nilsson

Skidälskaren Jan Nordin har lämnat oss

2017-07-27 06:47
Skidälskaren och journalisten Jan Nordin, 68, har avlidit efter en längre tids sjukdom. Bakom sig lämnar han årtionden av jobb med att utveckla information, media och kommunikation åt Svenska Skidförbundet.
  • Uppdaterad: 2017-07-27 07:07

Janne var ingen skidåkare själv men kom likväl att ligga i framkant inom sporten när det gällde att göra våra bästa aktiva bra och exponerade i media.

Med sin breda kompetens som mångårig redaktör för SSFs organ Svensk Skidsport, pressansvarig för landslaget, speaker och moderator åtnjöt Janne stor respekt och uppskattning i såväl skid- som media-Sverige.
Facktidningen Svensk Skidsport var på sin tid en alltid lika efterlängtad som läsvärd produkt från Jans och Cewe-förlagets produktion i Bjästa utanför Örnsköldsvik.

Janne hade passionen och en sällsynt förmåga att som pressansvarig för längdlandslaget få fram det mest intressanta hos namn som Torgny Mogren, Thomas Wassberg, Gunde Svan, Billan Östlund och Per Elofsson.
Hans sociala förmåga imponerande både i med och motgång för Sverige under VM-, OS- och världscuptävlingar.

Janne hade en öppen och naturlig ledarstil som han kunde balansera både på och utanför de stora idrottsarenorna.

Han var inte bara Svenska Skidförbundets man. Han var lika mycket mån om media och att journalister från små och stora medieföretag skulle få den service de förtjänade.

Han hade glimten i ögat, nära till skratt och tid för dem som ville ha hjälp med uppdateringar eller fakta. Janne kunde underhålla med sitt rika, rappa språk. Hans personlighet var nyckeln till många olika lösningar. Allt var möjligt.

Janne Nordin var pressansvarig för längdlandslaget i över 20 år. Han fick uppleva det mest fantastiska framgångarna på 1980-talet med Wassberg och Svan som världsledande stjärnor.

Jan bemästrade hela registret. Som skribent och redaktör för Svenska Skidförbundets tidning Svensk Skidsport leverade han informativa och intressanta texter året runt, kryddat med statistik och krönikor. Jan fortbildade och lärde många skidvänner mycket och han vågade tycka och tänka högt – även internt.

Det fanns ett mod och en passion i honom som vi aldrig glömmer. Ett hjärta som klappade för skidåkning, och även flera andra sporter som han skildrade med samma glöd.

I början av 2000-talet satt Jan en tid som kommunikationsansvarig för hela Svenska Skidförbundet.

Jans insatser för Svensks Skidförbundet betydde otroligt mycket. För skidjournalisterna var han dess främsta vapendragare i jakten på information och intervjuer.

Svenska Skidförbundets tankar går till Jan Nordins närmaste.

Tack för allt!


Begravning äger rum i Sidensjö kyrka fredag den 28 juli kl 11.00.

Tänk på Svenska Parkinsonstiftelsen pg 52 90 49-9 bg 5223 - 9159 eller Svenska Skidförbundets fond "Hjärtat slår för skidor"

Skribent: Torbjörn Nordvall
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 010-708 69 00
E-post: This is a mailto link

Se all info