Hoppa till sidans innehåll

Skidlyftet 2017 – 25 klubbar delade på över 1 miljon

2017-10-20 10:40
Svenska Skidförbundets och McDonald’s initiativ Skidlyftet samlade i år in en rekordsumma på 1 050 000 kronor, som fördelades på 25 klubbar. Två av de glada mottagarna på 50 000 kronor vardera blev Sockertoppen IF och Huddinge SK.
  • Uppdaterad: 2017-10-25 09:34

– När vi fick möjlighet att bli en partner till Svenska Skidförbundet så ville vi göra något mer än en traditionell sponsor. Skidlyftet har blivit den möjligheten och det är vi både glada och stolta över. Vi vet att Skidlyftet gör skillnad för de klubbar som har fått ta emot ett bidrag, säger Lisa Palm Danielsson, sponsoransvarig på McDonald's.

Hela 242 ansökningar om bidrag skickades in från alpina- och längdklubbar runt om i Sverige. Juryarbetet blev verklingen inte lätt men efter många och långa diskussioner sållades till slut 25 klubbar fram.

– Det kom in otroligt många bra ansökningar i år, flera var helt nya projekt som verkligen syftar till att göra skidåkning tillgänglig för alla. Vilket är precis vad vi eftersträvar. Så juryarbetet i år blev verkligen inte lätt, säger Tommy Eliasson Winter, alpin chef på Svenska Skidförbundet.

LÄS MER: Hela listan med mottagare av Skidlyftet 2017

Två av mottagarna var längdklubben Sockertoppen och den alpina klubben Huddinge SK som symboliskt fick ta emot varsinn stor pengacheck. 

Sockertoppen – stöttar barn med diabetes

Föreningen Sockertoppen IF som startades av f.d. länglandslagsåkaren Robin Bryntesson fick även de motta en check på 50 000 kronor från Skidlyftet som ska gå till deras hjärtefråga att visa på möjligheterna för barn med diabetes både att börja och även fortsätta idrotta.

– Tack vare Skidlyftet får vi i Sockertoppen IF möjligheten att visa barn och ungdomar med diabetes, att idrott och rörelse är fullt möjligt. Man kan nå sina idrottsdrömmar, vare sig det är att "gå på tur" eller bli bäst i världen på längdskidor. Det värmer inte bara i hjärtat, det kan vara livsavgörande för dessa barn och ungdomar med denna kroniska sjukdom, säger Robin.

Alla får vara medlemmar i Sockertoppen IF eftersom diabetes är en sjukdom som inte bara drabbar den enskilde individen, utan hela familjen, vänner och andra anhöriga.

– Det känns fantastiskt roligt att för tredje året i rad få dela ut bidrag till så många fina projekt. Vi är glada över att ha ett partnersamarbete som bidrar till skidåkningen på alla nivåer, ett partnerskap som även våra föreningar kan dra direkt nytta av, säger Johan Sares, längdchef Svenska Skidförbundet.

LÄS MER: Sockertoppen IF

Huddinge IF – ökad säkerhet i backen

På plats vid utdelningen den 6 juli i Flottsbrobacken fanns klubbens stolthet den alpina världsstjärnan Mattias Hargin som även passade på att köra ett tränningspass med barnen.

– Jag tycker att Skidlyftet är ett superbra initiativ. Det är härligt att McDonalds kan göra skillnad genom att hjälpa skidklubbar ute i landet. För min del var det extra roligt att få vara med och dela ut priset på 50 000 just till min hemmaklubb Huddinge SK, för deras viktiga plan på utökad säkerhet, säger Mattias.

Det oväntade tillskottet i klubbkassan uppskattades mycket:

– Vi är otroligt glada och stolta över att Skidlyftet vill vara med och stötta vår satsning att ta säkerheten till nästa nivå. Bidraget ger oss möjlighet att höja säkerheten både i vår hemmabacke, Flottsbro, och när vi åker på läger och tränar på annan ort, säger Joachim Carlsson, Huddinge SK.

LÄS MER: Huddinge SK

 

Skribent: Lotte Jernberg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 010-708 69 00
E-post: This is a mailto link

Se all info