Hoppa till sidans innehåll

Ungdomsledare i Ödeshögs SK är årets Bjarne-stipendiater

2017-10-10 10:05
Årets stipendium i Bjarne Anderssons Minnesfond på 25 000 kronor, det sjätte i ordningen, tilldelas alla ungdomsledare i Ödeshögs SK.
  • Uppdaterad: 2017-10-10 10:05

– Det är fantastiskt roligt att vår lilla klubb uppmärksammas på detta sätt, och att vi belönas för det jobb vi gör. Det är med glädje vi åker hit på träningarna till alla härliga barn och ungdomar, i ur och skur, med eller utan snö, säger en av Ödeshögs SKs ledare Maud Conradsson.

Marie Eriksson (Bjarnes dotter) och Jan Palander från fondens styrelse fanns på plats i Ödeshög för att lämna över stipendiet.

– De önskade även att vi skulle hålla i ett träningspass för ungdomarna, så det blev ett tufft intervallpass, helt i Bjarnes anda, berättar Jan Palander. 

Engagemang och kärlek till skidsporten
Efter att ha lyckats samla in medel till en konstnöanläggning, som invigdes för ett par år sedan, engagerar Ödeshögs SK nu en stor del av bygdens barn och ungdomar vintertid. En konstsnöanläggning gör stor skillnad i snöfattiga Östergötland. Vinterns höjdpunkt är när ungdomar, ledare och föräldrar åker upp till Mora för att tillsammans köra Kortvasan.

– Det verkar vara här det händer under vinterhalvåret. Luften vibrerade av värme, engagemang och kärlek till skidsporten när vi fick vara på plats i Ödeshög i lördags, säger Marie Eriksson och fortsätter:
– Det känns förstås extra gott att det är pappas moderklubb som får stipendiet denna gång. Vi fick upp ögonen för dem i samband med att konstnöanläggningen invigdes för ett par år sedan som då fick namnet Bjarne Ski Center, . 

Röster om klubbens betydelse
Så här säger en mamma vars tre barn alla är aktiva medlemmar om föreningens betydelse:
– Genom föreningen fick både vi och barnen nya vänner när vi flyttade till Ödeshög. Vi hade aldrig prövat skidåkning tidigare, så vi fick vallautbildning, barnen fick låna utrustning och lära sig skidtekniken. Det märks att ledarna själva har kul och älskar skidåkning. Det smittar av sig även på många av oss föräldrar som börjat åka.

En av de aktiva ungdomarna beskriver gemenskapen så här:
– Det spelar ingen roll hur dåligt väder det är, jag tvekar aldrig att åka och träna. Vi har en bra gemenskap och ett kul sätt att träna. Jag gillar lite tuffare träning, men alla kan vara med även om man orkar olika mycket. Och vi fikar alltid efter träningen, det är så mysigt.

Ledarstipendiater utses av styrelsen för Bjarne Anderssons Minnesfond (Marie Eriksson, Thomas Magnusson och Jan Palander). 

LÄS MER: 
Om Bjarne Andersson-stipendiet.
Vem var Bjarne Andersson? (länk till Wikipedia)

Skribent: Bjarne Anderssons minnesfond
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 010-708 69 00
E-post: This is a mailto link

Se all info