Hoppa till sidans innehåll
Foto: Ulf Palm

Mats Årjes ny ordförande för SOK

19 APR 2018 19:56
Svenska Skidförbundet gratulerar Mats Årjes som idag har blivit vald till ny ordförande i Sveriges Olympiska Kommitté (SOK).
  • Skapad: 19 APR 2018 19:56

– Jag vill verkligen tacka för förtroendet jag har fått från de 41 medlemsförbunden samt övriga röstanden. Det är en stor ära för mig att bli ordförande i SOK som är en av de viktigaste organisationerna som finns inom svensk idrott. Jag kommer jobba hårt för att vi en dag ska kunna hälsa världen välkommen till Olympiska spel i Sverige, säger Mats Årjes.

Det var under SOKs årsmöte i dag som valet av ny ordförande för SOK genomfördes, Mats ersätter Hans Vestberg som valt att inte ställa upp för omval.

I en presentation innan valet framkom följande fakta om vad Mats ville uppnå om han skulle bli vald till ordförande i SOK.

Jag vill arbeta för:

  • ett utökat finansiellt stöd till samtliga förbund för att öka Sveriges konkurrenskraft i alla olympiska grenar.
  • att skapa ett brett stöd i Sverige för en svensk vinter-OS kandidatur 2026 och arbeta intensivt för att erhålla och genomföra ett vinter-OS i Sverige.
  • att bidra till utveckling av SOK:s topp- och talangprogram som jag anser utgör en väsentlig del av ett framtida framgångsrikt och uppskattat SOK.
  • ett fortsatt positivt samarbete med Riksidrottsförbundet kopplat till elitidrott, utifrån respektive organisations unika styrkor.

Mats är förnärvarande styrelseordförande i Svenska Skidförbundet och vi som vet Mats kapacitet ser fram emot hans tid som ordförande för SOK.

Svenska Skidförbundet önskar Mats Årjes all lycka framöver!

Skribent: SSF
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info