Hoppa till sidans innehåll

15 miljoner tack till Svenska PostkodLotteriet!

2018-02-22 09:13
Svenska Skidförbundet fick i går äran och den stora lyckan att ta emot ett fantastiskt bidrag på 15 000 000 kronor av PostkodLotteriet till vår barn- och ungdomsverksamhet. Ett jättestort tack till alla lottköpare!
  • Uppdaterad: 2018-02-22 14:25

Det var ordentlig guldyra i går kväll när PostkodLotteriet genomförde sin årliga förmånsgala. Under kvällen delades otroliga 1 100 321 102 kronor ut till 55 förmånstagare.

LÄS MER: Hela listan med förmånstagare (länk till pressmeddelande)

– Vi är så oerhört tacksamma för PostkodLotteriets bidrag till Svenska Skidförbundet. Nu kan vi fortsätta vår satsning på att få ännu fler, barn som vuxna, att upptäcka nyttan och glädjen med att aktivera sig på snö, förhoppningsvis under hela livet, säger Ola Strömberg, förbundsdirektör Svenska Skidförbundet.

Hela PostkodLotteriets överskott delas ut till olika förmånstagare, detta gör dem till den största privata givaren till ideella organisationer som alla på olika sätt arbetar för en bättre värld...

...och Svenska Skidförbundet är en av dessa lyckliga mottagare.

– Alla vet hur viktigt det är med fysisk aktivitet. Genom satsningen ”Alla på snö” ger Svenska Skidförbundet barn möjlighet att under skoltid pröva skidåkning och uppleva allt kul som finns att göra på snö. Det är ett fantastiskt initiativ att få fler barn att röra på sig, även på vintern, då det är lätt att de blir stillasittande inomhus. Ett arbete som vi kan stötta tack vare våra kunder, säger Robert Hårdh, Välgörenhetschef på Novamedia Sverige som driver Svenska Postkodlotteriet.

Jättestort tack till alla lottköpare

Svenska Skidförbundet vill rikta ett speciellt stort TACK till alla lottköpare som gör det möjligt för PostkodLotteriet att dela ut bidrag

Tack för att ni köper lotter så vi kan fortsätta sprida kunskap över hela Sverige om vikten av fysisk aktivitet bland barn, ungdomar och vuxna.

Svenska Skidförbundet har sedan sammarbetet startade mottagit 53 000 000 kronor av PostkodLotteriet varav 9 000 000 kronor till specialprojet. Miljoner tack!

Toppbild: fr.v. Rickard Sjöberg, programledare PostkodLotteriet, Charlotta Bürger Hyllienmark, ansvarig för Alla på snö Svenska Skidförbundet,Cecilia Bergendahl, managing director PostkodLotteriet, Ola Strömberg, förbundsdirektör Svenska Skidförbundet, Katarina Fahlén, administrativt ansvarig Svenska Skidförbundet och Anders Årbrandt managing director PostkodLotteriet.

LÄS MER: Alla på snö

Fakta #PostkodEffekten

PostkodLotteriets vision är "En bättre värld för människor, djur och miljö". Verksamhetens överskott fördelas ut till utvalda organisationer som får dela på hundratals miljoner varje år, pengar som används till viktiga projekt både i Sverige och övriga världen. Det är detta som är #PostkodEffekten.

LÄS MER: postkodlotteriet.se

Skribent: Lotte Jernberg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 010-708 69 00
E-post: This is a mailto link

Se all info