Hoppa till sidans innehåll

Sexism är inte okej!

2018-02-20 21:15
Ingen ska någonsin behöva må dåligt inom idrotten – oavsett i vilken miljö man befinner sig!
  • Uppdaterad: 2018-02-20 21:41

Efter att ha läst Sara Ottossons artikel om sexism inom Åre skidgymnasium vill vi på Svenska Skidförbundet starkt ta avstånd från den kultur som beskrivs i texten. Det är aldrig okej att bli utsatt för några som helst trakasserier och vi beklagar verkligen Saras upplevelser.

Genom vårt idéprogram ”Skidor vill” stöttar vi föreningar och utbildar aktiva, tränare och föräldrar för att skapa trygga och positiva miljöer för idrottsutövande. Som stöd finns även vägledningar som exempelvis våra Barn- och ungdomsanvisningar och vår Jämställdhets- och mångfaldspolicy.

Information om Svenska Skidförbundets ståndpunkt och betydelsen av trygga miljöer kommuniceras löpande till föreningar och distrikt, som vi har ett tydligt ansvar för, men även till andra grupper. Exempelvis besöker vi kontinuerligt skolor för att tillsammans, med både elever och lärare, belysa och arbeta med dessa mycket viktiga frågor.

Svenska Skidförbundet tar detta på största allvar och vi kommer fortsätta jobba för att skapa miljöer där alla känner sig trygga och kan delta på lika villkor.

Ola Strömberg, förbundsdirektör
Katarina Fahlén, övergripande skolfrågor
Olle Danielsson, nationell alpin chef

LÄS MER:
Skidor vill
Barn- och ungdomsanvisningar
Jämställdhets- och mångfaldspolicy

Skribent: SSF
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 010-708 69 00
E-post: This is a mailto link

Se all info