Hoppa till sidans innehåll

Val av ny ordförande i Svenska Skidförbundet

14 MAJ 2018 12:04
I och med att Mats Årjes har blivit vald till ordförande för Sveriges Olympiska Kommittée (SOK) så kommer vi på Svenska Skidförbundet i höst att välja en ny ordförande. Har du något namnförslag?
  • Skapad: 14 MAJ 2018 12:04

Att Mats Årjes valdes till ordförande i SOK fick konsekvenser för SSF. Vi måste i höst välja en ny ordförande. Här finns svar på några av frågorna...

Hur länge kommer Mats sitta kvar som ordförande i SSF?
Mats kommer sitta kvar mandatperioden ut, det vill säga till och med förbundsmötet den 20 oktober, då en ny ordförande väljs.

Vad händer nu?
SSFs valberedning kommer, enligt gällande stadgar, träffas för ett arbetsmöte i slutet av maj där processen med att hitta nästa ordförande inleds. Men redan nu finns en bruttolista med intressanta namnförslag.

Hur gör jag om jag har förslag på en kandidat till ordförandeposten?
Ju fler förslag på kandidater som kommer in desto bättre blir kvaliteten på urvalet. Därför hälsar valberedningens ordförande Anders Sträng att alla är mycket välkomna att skicka in namnförslag.

När måste förslaget senast vara inne?
Nomineringsperioden är fram till den 31 augusti. Men det är bra om förslagen skickas in så fort som möjligt eftersom intervjuer kommer ske löpande fram till periodens slut.

Vad händer med inkomna förslag?
Valberedningen kommer, genom intervjuer med de som känns aktuella, bilda sig en uppfattning om vilka personer som är lämpligast för posten. En dialog kommer ske löpande med distrikten för att på så sätt få fram förslag på kandidater som är väl förankrade i skid-Sverige.

Tre till fem namn kommer sedan presenteras den 1 oktober för distrikt- och föreningsrepresentanter (de som har rösträtt under förbundsmötet).

Med hjälp av inkomna synpunkter väljer valberedningen sedan en huvudkandidat som presenteras under förbundsmötet, där gäller även fri nomineringsrätt. Under mötet genomförs sedan en öppen omröstning och en ny ordförande väljs.

Har du förslag på kandidater till ny ordförande på Svenska Skidförbundet?

Kontakta...
Anders Sträng, ordförande valberedningen
E-post: This is a mailto link
Telefon: 070-600 47 48

...före den 31 augusti.

Skribent: Lotte Jernberg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info