Hoppa till sidans innehåll
Foto: Ulf Palm

Nytt antidopningsprogram framtaget

03 APR 2019 17:10
Svenska Skidförbundet har utifrån RFs direktiv arbetat fram ett nytt antidopningsprogram. Dokumentet är grunden i vårt arbetet för en dopningsfri idrott, det ersätter den tidigare antidopningspolicyn.
  • Skapad: 03 APR 2019 17:10

– En dopningsfri idrott är en kärnfråga för oss och något som vi ständigt arbetar med. Vi vill få fler barn och ungdomar att idrotta och då måste vi självklart vara föredömen inom alla våra verksamheter. Vår mycket klara ståndpunkt är att svensk skid- och snowboard-idrott inte ska ha några dopningsfall överhuvudtaget, säger Ola Strömberg, förbundsdirektör på Svenska Skidförbundet.

Antidopning är en lika prioriterad och viktig fråga för Svenska Skidförbundet centralt, som för våra anslutna föreningar. I det nya antidopningsprogrammet, som ersätter vår tidigare antidopningspolicy, har vi samlat vår ståndpunkt och även ett arbetssätt så att vi även fortsättningsvis kan bedriva en verksamhet fri från dopning.

Alla medlemmar i Svenska Skidförbundet är skyldiga att känna till gällande regler och medverka till att dopningskontroller kan genomföras. Om dopning skulle förekomma inom Svenska Skidförbundet sänks idrottens tillförlitlighet vilket kan få förödande konsekvenser för oss och alla våra medlemmar.

Idrott på lika villkor är en kärnfråga för Svenska Skidförbundet. Vi uppmanar därför samtliga medlemmar att aktivt ta del av det nya antidopningsprogrammet.

Den största nyheten i det nya programmet är den checklista som finns i bilaga två. Följer vi alla den så har vi en mycket god grund för att fortsätta att hålla svensk skid- och snowboard-idrott  fri från dopning.

Antidopningsprogrammet antogs av Svenska Skidförbundets styrelse den 18 december 2018.

LÄS MER: Antidopningsprogrammet

Skribent: Ludvig Remb
Epost: Adressen Gömd
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info