Hoppa till sidans innehåll
Foto: NILS JAKOBSSON

Dags för Riksidrottsmöte 2019

22 MAJ 2019 10:50
I helgen är det dags för representanter från alla Sveriges idrottsförbund att samlas för Riksidrottsmöte i Jönköping och du kan följa hela mötet Twitter eller live via webben.
  • Skapad: 22 MAJ 2019 10:50

Nya principer för bidragsfördelning, ny syn på medlemskap och rätt till stöd och även de sista pusselbitarna för en trygg idrott är några av de skarpa förslag som ska diskuteras och beslutas under Riksidrottsmötet i Jönköping.

Svenska Skidförbundet har sju representanter på plats med varsinn röst (det är nämligen inte tillåtet att skriva en fullmakt utan samtliga röstande måste finnas på plats för att rösten ska räknas). 

En fråga som kommer bli hett debatterad är de ärenden som rör vilka förbund som ska kunna bli medlemmar i RF. Vid årsmötet 2017 fick RF i uppdrag att se över hur medlemskapet i RF och SISU ska se ut i framtiden och särskilt tydliggöra vilka kriterier som gäller för medlemskap.

Nu har ett förslag till modell arbetats fram som ska beslutas om under årsmötet. Fjorton förbund väntar på beslut om de kommer antas/vara kvar i RF som exempelvis Svenska Kälksportförbundet, Svenska Kanotförbundet, Friskis och Svettis och Padelförbundet. 

LÄS MER: Ordförande i RF Björn Eriksson inför RIM (extern länk)

Under mötet delas även RF:s förtjänsttecken ut (till cirka 100 personer). Denna är den högsta utmärkelse som delas ut inom svensk idrott. I år kommer den bland annat tilldelas Svenska Skidförbundets alpine legendar Nalle Hansson, Åre.

Följ RIM2019 live

Vill du hänga med på vad som diskuteras och beslutas under Riksidrottsmötet kan du följa händelserna genom...

LÄS MER: Program, möteshandlingar mm Riksidrottsmöte 2019 (extern länk)

Detta är RIM

Riksidrottsmötet, som hålls vartannat år, är det samlade namnet för Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas årsmöten d.v.s.RF-stämman och SISU-stämman.

Där samlas representanter för organisationernas 71 medlemsförbund för att diskutera och fatta beslut om en rad frågor. Stämmorna är idrottens högsta beslutande organ och mötet är öppet för allmänheten.

Skribent: Ann-Charlotte Jernberg
Epost: Adressen Gömd
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info