Hoppa till sidans innehåll
Foto: Postkodlotteriet Fr.v. Ola Strömberg, förbundsdirektör, Katarina Fahlén projektledare "Alla barn har rätt", Johan Linnaeus, projektledare "Alla på snö".

Miljoner tack till Postkodlotteriet

15 MAR 2019 10:38
Ett jättestort tack till alla lottköpare i Svenska Postkodlotteriet! I går fick nämligen Svenska Skidförbundet äran och den stora lyckan att ta emot ett fantastiskt bidrag på 14 400 000 kronor till vår barn- och ungdomsverksamhet.
  • Skapad: 15 MAR 2019 10:38

Det var ordentlig guldyra i går kväll när PostkodLotteriet genomförde sin årliga förmånsgala. Under kvällen delades otroliga 951 980 miljoner kronor ut till 56 förmånstagare. Sedan lotteriet startade i Sverige 2005 har sammanlagt över 10! miljarder kronor delats ut till välgörande ändamål.

– Vi är så oerhört tacksamma för Postkodlotteriets bidrag till Svenska Skidförbundet. Vi vill rikta ett särskilt tack till alla lottköpare som gör detta möjligt, säger säger Ola Strömberg, förbundsdirektör Svenska Skidförbundet och fortsätter:

– Det kommer gång på gång rapporter om att svenska barn inte rör på sig tillräckligt ofta och länge. Detta gör vi massor för att förbättra. Och tack vare detta bidrag kan vi fortsätta våra satsningar på att få ännu fler, både barn och vuxna, att upptäcka nyttan och glädjen med att aktivera sig på snö! 

Hela överskottet från Postkodlotteriet delas ut till olika förmånstagare vilket gör dem till världens tredje största privata bidragsgivare...

...och Svenska Skidförbundet är en av dessa lyckliga mottagare.

Jättestort tack till alla lottköpare

Svenska Skidförbundet vill rikta ett speciellt stort TACK till alla lottköpare som gör det möjligt för PostkodLotteriet att dela ut bidrag

Tack för att ni köper lotter så vi kan fortsätta sprida kunskap över hela Sverige om hur viktigt det är med fysisk aktivitet i alla åldrar.

Svenska Skidförbundet har sedan sammarbetet startade sammanlagt mottagit 67 400 000 kronor av Postkodlotteriet, bidrag som bland annat har gått till Alla på snö som ger fjärdeklassare i 53 kommuner en kostnadsfri dag på snö.

Dessutom har 9 000 000 kronor gått till specialprojekt som Alla barn har rätt  där 1 900 fritidshemsbarn har fått åka skidor hela vintern och till projektet SkiEquality som lägger fokus  på hur tjejer inte bara utvecklas inom sin sport utan även som ledare och tränare. 

Fakta #postkodeffekten

Postkodlotteriets vision är "En bättre värld för människor, djur och miljö". Verksamhetens överskott fördelas ut till utvalda organisationer som får dela på hundratals miljoner varje år, pengar som används till viktiga projekt både i Sverige och övriga världen. Det är detta som är #postkodeffekten.

LÄS MER: postkodlotteriet.se

Skribent: Ann-Charlotte Jernberg
Epost: Adressen Gömd
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info