Hoppa till sidans innehåll

Nu sätter vi fokus på hållbarhet

08 FEB 2019 11:17
Nu har vi sammanställt en hel del av våra insatser inom hållbarhetsområdet i en rapport med vad vi har gjort hittills och vad vi planerar att göra. Se den som ett första avstamp på vår hållbarhetsresa och en kommande mer formell hållbarhetsrapport.
  • Uppdaterad: 08 FEB 2019 11:17

– Svenska Skidförbundet stödjer idrott för barn, unga och vuxna, men vi vill även vara förebilder och en god kraft inom samhället. Vi kommer fortsätta utvärdera hur vi påverkar omvärlden inom ekonomi, socialt och miljö. Dessutom är det helt avgörande för vår framtid att klimatpåverkan inte fortsätter i negativ riktning, vi är beroende av kyla och snö för våra vintersporters fortlevnad, säger Ola Strömberg, förbundsdirektör Svenska Skidförbundet.

I rapporten finns beskrivet vad Svenska Skidförbundet gör för att förstärka de positiva avtrycken och även vad de gör för att minska de negativa avtrycken.

– Vi har gjort olika punktinsatser inom hållbarhetsområdet, men nu var det dags för oss att ta ett större helhetsgrepp. Därför sammanställde vi denna nulägesrapport som en början på vår mer fokuserade hållbarhetsresa. Vi har lång väg att gå men vi märkte också att vi redan har gjort en hel del. Genom rapporten vill vi visa vad hållbarhet betyder för oss och även för några av dem vi samarbetar med, säger Ola Strömberg.

Svenska Skidförbundets huvudsponsor Vattenfall är engagerade i förbundets hållbarhetsarbete och bidrar med mycket expertis inom området.

– Vattenfall har varit stolt huvudsponsor till Svenska Skidförbundet sedan 1994, det innebär att vi i år firar 25 år tillsammans. Samarbetet har numera inriktningen Smart energy partner, som innebär att vi med vår kunskap bidrar med hur landslag, klubbar och även Svenska Skidförbundet centralt kan minska sitt CO2-avtryck. Svenska Skidförbundet visar genom detta att de tar klimathotet på allvar, så det är en mycket spännande resa vi gör tillsammans, säger Magnus Hall, vd och koncernchef på Vattenfall.

Den svenska idrottsrörelsen i stort bidrar till hälsa, inkludering och folkbildning. Men för att bli hållbar på riktigt finns mycket kvar att göra.Under hösten 2018 inledde Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna ett strategiskt arbete för att bli mer hållbara.

– Inom idrotten är det naturligt att jobba med inkludering, gemenskap och uppmuntra till fysisk aktivitet. Här gör vi mycket redan i dag, även om det inte kommunicerats som hållbarhet. Svenska Skidförbundet är ett relativt stort förbund som har möjlighet att verkligen sätta agendan och bli en “motor” i idrottens hållbarhetsarbete, säger Charlotte Sundvall, projektledare för Riksidrottsförbundets strategiska hållbarhetsarbete.

Mer information

Dokumentet finns i två versioner beroende på om du vill se en sida i taget eller hela uppslag (som gör sig bättre layoutmässigt men som kan vara svårare att läsa på mindre skärmar).

Rapport om hållbarhet (PDF, sida för sida)
Rapport om hållbarhet (PDF, siduppslag)

För att ytterligare skapa fokus kommer vi samla alla våra insatser inom hållbarhetsområdet under en ny rubrik Hållbarhet.

Skribent: Ann-Charlotte Jernberg
Epost: Adressen Gömd
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info