Hoppa till sidans innehåll
Foto: SIMON HASTEGÅRD

Två intensiva och spännande medieupptakter

06 NOV 2019 17:40
Representanter från både stora och små mediehus väntade tålmodigt på sin tur för att få en pratstund med några av våra största skid- och snowboardstjärnor när Svenska Skidförbundet bjöd in till den årliga medieupptakten hos Vattenfall i Solna.
  • Skapad: 06 NOV 2019 17:40

Det finns många framgångsrika och populära landslag som samsas inom Svenska Skidförbundets "paraply" och det är inte helt enkelt att få till dagar som passar alla lagen. Så sedan några år delas medieupptakten upp på två dagar.

På fredagen var det landslagen i alpint, puckel, freeski och speedski som fick nöjet att möta media medan det under måndagförmiddag var  dags för landslagen i längdskidor och snowboard.

Alla de stora "drakarna" fanns på plats, SVT, SR, TT, DN, Expressen, Aftonbladet och Eurosport för att sakta men säkert varva upp inför vintersäsongens tävlingar.

Nedan följer ett bildsvep från dagarna, foto: Simon Hastegård/Bildbyrån.


De alpina tjejerna med fr.v. Lars Melin, Christian Thoma, Charlotta Säfvenberg, Sara Hector och Emelie Wikström, följdes av...


...de alpina killarna med fr.v. Fredrik Kingstad, Matts Olsson, Kristoffer Jacobsen och André Myhrer.

Skicross-åkaren Sandra Näslund intervjuas av Expressen.


Det fanns även tid för lagen att mingla både med press och varandra. Här är det fr.v. puckelåkaren Ludvig Fjällström som umgås med SVTs Björn Becksmo samt skicrossledarna John Lind och Eric Iljans.

Även våra snabba speedski-åkare fanns på plats. I mitten läsandes vår verksamhetsberättelse är förbundskapten Daniel Andersson, till höger om honom syns Lisa Hovland Udén och Hanna Matslofva. Längst till höger Carl Ribbegårdh.

Medieupptakt dag 2

Den andra dagen var det dags för längdskid- och snowboardåkarna att möta den samlade pressen. Där var det snowboard-åkarna som var första landslag på scen.


Bilden till trots var det idel glada miner bland snowboard-åkarna. Fr.v, Calle Sköld, Måns Hedberg, Niklas Mattsson, Jocke Hammar och Sven Thorgren.


På plats under längdskidlandslagets avdelning fanns fr.v Sara Tigerström Molnfelt och Guri Hetland som berättade om den spännande nya längdskidtouren "Tour 2020" som har premiär denna säsong.


Charlotte Kalla intervjuas av Aftonbladets Petra Thorén medan SVT-legendaren Jacob Hård intresserar sig för vad Frida Karlsson har att säga.


Efter den gemensamma inledningen får pressrepresentanter med rörlig media varsitt tilldelat intervjubås dit åkarna sedan kommer, efter ett noga tidsbestämt schema för att alla ska hinna med de intervjuer de har önskat i förväg.

Längdlandslaget passade på att ha premiärvisning för sin sprillans nya skidbuss som kommer följa med åkarna under säsongen där de kan byta om, ladda inför och även koppla av efter tävling. Bussen från Scania är unik i sitt slag med top-of-the-art funktionalitet.

Förutom intervjuer passade snowboard på att dela ut två utmärkelser, dels Svenska Skidförbundets hederstecken och även ett diplom till en av mottagarna av Kungens 70-årsfond för unga ledare på snö.

Snowboardåkarna Niklas Mattsson och Sven Thorgren fick ta emot beviset på att de uppnått "Svenska Skidförbundets hederstecken" (f.d. Stor grabb) för sina samlade framgångar.

Snowboardledaren Calle Sköld fick motta ett bevis på att han tidigare i år tilldelats ett stipendium ur "Konung Carl XVI Gustafs 70-årsfond för unga ledare på snö"

Nu är medieupptakten avslutad och säsongen 2019/2020 sätter snart igång för fler av våra landslag. Ska verkligen bli spännande att se vad som händer. Vi är i alla fall lika laddade som pressen, på att vintersäsongen äntligen nalkas på allvar.

Välkommen att följa våra äventyr både på hemmaplan och ute i vida världen!

Skribent: Ann-Charlotte Jernberg
Epost: Adressen Gömd
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info