Hoppa till sidans innehåll

Digitaliseringsresan har startat

17 DEC 2020 17:11
Digitalisering är en av de så kallade möjliggörarna som vi har definierat i vår strategiska plan. Det är alltså en av grundförutsättningarna för att vi ska lyckas nå målen inom våra fyra prioriterade områden – så att vi blir fler och bättre.
  • Skapad: 17 DEC 2020 17:11

Det första steget i digitaliseringsresan är att ta fram en handlingsplan för vad och hur digitaliseringen kan förbättra vår verksamhet i det dagliga arbetet, både inom idrottsrörelsen och internt. 

För att skapa en handlingsplan, med konkreta lösningar och verktyg, har först en kartläggning genomförts där en mängd olika målbildsscenarion har definierats. Några fokusområden är exempelvis administration, kommunikation och idrottsutveckling som i sin tur har brutits ner med sikte på hur vi drömmer om att jobba 2026.

LÄS MER: Strategi 2026 

Den globala pandemin har fått in oss på nya tankebanor och rutiner, inte minst genom stöd av digitala lösningar, vilket har gett oss "medvind" inom detta område. 

Projektet leds av IT-ansvarig Ulrika Jacobsson och i arbetsmötena ingår, förutom intern personal, även representanter från olika föreningar och distrikt. Johan Starck och Anders Furbeck från SSFs förbundsstyrelse medverkar också, de ser det som ett viktigt uppdrag att delta i digitaliseringssatsningen ur ett styrelseperspektiv.

– Det är uppenbart att det finns ett behov av att vi pratar med människor runt om i Skid- och snowboardsverige, i både stora som små frågor. Det handlar om att dela erfarenheter, inspirera och lära av varandra. Just IT, och mer specifikt digitalisering, är extra spännande då vi vet att behovet finns och de exakta lösningarna samt möjligheterna är oändliga.

– Som styrelsemedlem är det extra värdefullt att vara involverad i verksamheten på nära håll och att få ta del av diskussionerna. Jag har deltagit i ett antal workshops och tycker att vi har ett bra angreppsätt för digitalisering där vi inlett med att fånga upp verksamhetskunskap från distrikt, föreningar och anställda. Det är en grundförutsättning för att lyckas och succesivt kommer lösningar utvecklas i vår verksamhet som alla kan ta del av, säger Anders och fortsätter:

– Jag vill från styrelsens sida passa på att tacka alla som deltar i detta arbete, för ert fantastiska engagemang!

Nästa steg blir att sammanställa, utvärdera och prioritera alla bra förslag. En färdig handlingsplan beräknas vara klar under våren 2021.

Sammanfattningsvis har vi fått många kloka idéer på hur digitaliseringen kan underlätta vår vardag så att vi kan frigöra tid som vi istället kan ägna åt vår kärnverksamhet, att kunna optimera tränings- och tävlingsmoment för att kunna erbjuda en ännu mer attraktiv verksamhet.

Skribent: SSF
E-post: Adressen Gömd
220111-Webb-puff-Flour-316-103.jpg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info