Hoppa till sidans innehåll
Foto: Magnus Sandberg

Miljoner tack till Postkodlotteriet

18 FEB 2020 22:38
Ett jättestort tack till alla lottköpare i Svenska Postkodlotteriet! I går fick Svenska Skidförbundet äran och den stora lyckan att ta emot ett fantastiskt bidrag på 15 000 000 kronor till vår barn- och ungdomsverksamhet.
  • Uppdaterad: 19 FEB 2020 09:18

Drygt en miljard(!) kronor delades ut när Postkodlotteriet genomförde sin årliga förmånsgala. Svenska Skidförbundet var en av de lyckliga 57 mottagarna som fick dela på 1 022 669 kronor. Sedan lotteriet startade i Sverige 2005 har sammanlagt över 11 miljarder kronor delats ut till välgörande ändamål.

– Vi är så oerhört tacksamma för Postkodlotteriets bidrag till Svenska Skidförbundet. Vi vill rikta ett särskilt tack till alla lottköpare som gör detta möjligt, säger säger Ola Strömberg, förbundsdirektör Svenska Skidförbundet och fortsätter:

– Vi brinner för att få fler barn att röra på sig mer, speciellt under vintern. Tack vare detta bidrag på fantastiska 15 miljoner kommer vi kunna få ännu fler, både barn och vuxna, att upptäcka nyttan och glädjen med att aktivera sig på snö! 

Jättestort tack till alla lottköpare

Svenska Skidförbundet vill rikta ett speciellt stort och varmt TACK till alla lottköpare som gör det möjligt för Postkodlotteriet att fortsätta dela ut bidrag så att vi kan fortsätta sprida kunskap över hela Sverige om hur viktigt det är med fysisk aktivitet i alla åldrar.

Bidraget går bland annat till vår framgångsrika satsning Alla på snö som ger fjärdeklassare, från norr till söder, kommuner en kostnadsfri dag på snö. Förra säsongen fick cirka 23 000 barn i 53 kommuner som fick uppleva snögläjde tack vare er!

Fakta #postkodeffekten

Postkodlotteriets vision är "En bättre värld för människor, djur och miljö". Verksamhetens överskott fördelas ut till utvalda organisationer som får dela på hundratals miljoner varje år, pengar som används till viktiga projekt både i Sverige och övriga världen. Det är detta som är #postkodeffekten.

LÄS MER: postkodlotteriet.se

Skribent: Ann-Charlotte Jernberg
E-post: Adressen Gömd
Webb puff stor corona-316-103.png
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info