Hoppa till sidans innehåll
Foto: NILS JAKOBSSON

Advokatbyrå DLA Piper – exklusiv legal rådgivare till Svenska Skidförbundet

26 JUN 2020 16:58
Advokatbyrån DLA Piper är sedan tidigare legal rådgivare till Svenska Skidförbundet. Nu inkluderas även längdskidverksamheten i samarbetet.
  • Uppdaterad: 26 JUN 2020 16:58

– Vi välkomnar DLA Piper som samarbetspartner även för längdverksamheten. Deras erfarenhet och spetskompetens inom nationell och internationell juridik kommer underlätta betydligt för förbundet, säger Ola Strömberg, förbundsdirektör på Svenska Skidförbundet.

DLA Piper har gedigen erfarenhet av media-, sport- och underhållningssektorn. Advokatbyrån har en dedikerad grupp av jurister, specialiserade inom olika rättsområden, som även har kunskap och intresse för sport och underhållning. DLA Piper har bland annat varit sponsor och juridisk rådgivare för en mängd stora tävlingar som Alpina VM och flera världscuptävlingar.

– Idrottsevent av den här storleken ställer höga krav på att få ihop de juridiska frågorna, som innefattar allt från media- och sponsorfrågor till governance- och hållbarhetsfrågor. Att välja en hållbar väg kan upplevas krångligt och kräver mer eftertanke i alla led, men hållbara evenemang är av största vikt för livslångt idrottande, säger Erik Selander, delägare och advokat på DLA Piper.

DLA Piper och Svenska Skidförbundet har gemensam erfarenhet av att samverka vid stora mästerskap. Där har parterna sett möjligheten att använda den kraft och som finns i stora sportevent till att samla, diskutera och utveckla hållbarhetsarbetet i framtiden.

– Stora idrottsevent genererar en enorm kraft. Intresset byggs upp under lång tid, världens blickar fokuseras mot en aktivitet som är förknippad med underhållning och glädje. Det finns en energi i stora event som vi måste kunna kanalisera och nyttja för att sätta fokus på andra områden, säger Ola Strömberg.

Arrangörer av stora sportsliga event har möjlighet att göra skillnad, de vill också lämna någonting efter sig som gör vår värld lite bättre. Inriktningen på alpint och längd är att lära sig se möjligheterna, att skapa vinnande evenemang med hjälp av smart och effektiv juridik.

– Samarbetet med Svenska Skidförbundet är en del av DLA Pipers satsning på sport- och eventjuridik, vi har stor erfarenhet av legal rådgivning kring stora mästerskap internationellt. Att vara en del av dessa stora event gör oss även till en attraktiv arbetsgivare. Vi har under det gångna året jobbat en hel del med Ski Team Sweden Alpine vilket har varit mycket givande och lärorikt. Det är intressant att se hur ett uppbyggt industrikunnande verkligen underlättar att göra ett bra jobb och då blir det så mycket roligare i relationen, säger Erik Selander.

– Att ha en partner som förstår vår industri och den verklighet vi lever i är avgörande i många situationer. Att dessutom komma med idéer om hur vi kan utveckla vårt erbjudande är grädde på moset, avslutar Kalle Olsson Bexell, marknads- och kommunikationschef på Ski Team Sweden Alpine.

DLA Piper var sponsor och juridisk rådgivare till VM-bolaget Åre 2019 avseende Alpina VM och Alpina världscupsfinalen 2018 samt sponsor av tre världscuptävlingar i parallellslalom i Hammarbybacken. Bland klienterna finns flera idrottsföreningar och idrottsförbund samt sponsorer, producenter och distributörer av medierättigheter till idrottsevenemang.

För mer information, kontakta:

Ola Strömberg, förbundsdirektör Svenska Skidförbundet
E-post: This is a mailto link
Telefon: +46 (0)70 811 99 06

Sara Nordgaard, Marknadschef DLA Piper Sweden KB
E-post: This is a mailto link
Telefon: +46 (0)70 732 20 16


E-post: Adressen Gömd
220111-Webb-puff-Flour-316-103.jpg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info