Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Max Novak stängs av i en månad

09 DEC 2020 20:04
Svenska Skidförbundet (SSF) har i dag beslutat att stänga av längdskidåkaren Max Novak i en månad, från och med den 9 december 2020.
  • Skapad: 09 DEC 2020 20:04

Max Novak har satsat pengar i tävling där han själv deltog, vilket inte är tillåtet enligt Riksidrottsförbundets (RF) reglemente om otillåten vadhållning och manipulation av idrottslig verksamhet. Därför stängs han av en månad framöver med omedelbar verkan.

Det Internationella Skidförbundet (FIS) och RF har underrättats, och dessa hänvisade frågan tillbaka till SSF som i dag har fattat beslut i ärendet.

Eftersom SSF i dag inte har någon disciplinnämnd eller motsvarande är det styrelsen som fattar denna typ av beslut. Max Novak har fått möjlighet yttrat sig i ärendet vilket har varit med i styrelsens bedömning och beslut.

– Det är klart att det är tråkigt beslut samtidigt har vi ett stort ansvar att hantera frågor om vadhållning och spel enligt det regelverk som finns. Vi inom förbundet tar också lärdom av detta och kommer bli ännu tydligare mot våra åkare kring vad som gäller i de här frågorna, säger Karin Mattsson, förbundsordförande Svenska Skidförbundet.

Avstängningen innebär att Max Novak inte får i delta i någon organiserad tränings- eller tävlingsverksamhet arrangerad av något specialidrottsförbund inom Riksidrottsförbundet under avstängningstiden. Det innebär också att han inte får delta i någon uppvisning eller utöva något uppdrag inom idrott.

Skribent: SSF
E-post: Adressen Gömd
220111-Webb-puff-Flour-316-103.jpg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info